Posts

Showing posts from September, 2013

Projek Bebas Hutang dalam masa 4 tahun

Di hari gaji... Update lagi entri bab merancang n urus duit... Really, married life good! Happy! But also not to forget its a responsility between husband n wife. Tak ada siapa kot nak jadi orang tak ada duit. Beli macam-macam benda impian. Wuuw! sangat menipu kalau tak teringin. Nak-nak bila gaji, satu keseronokan ken? Before berseronok, saya nak munasabah diri dengan perkongsian yang saya baca thru Facebook . Also share with you. Wishing myself can do this... Doa.doa.doa. Sejak tahun 2003 lagi saya azam nak bebas daripada segala hutang. Masa tu, kami terbeban dengan 5 hutang iaitu PTPTN saya, PTPTN isteri saya, Study Loan Yayasan Johor saya, Computer Loan, dan Car Loan. Lepas berhempas pulas selama 4 tahun, alhamdulillah, 4 Januari 2007 kami bebas dari segala hutang! Sejak hari tu, tak ada lagi hutang berbaki walaupun satu sen. Dan kami suami isteri kekal sebagai orang yang bebas hutang hingga ke saat saya menulis artikel ni. Ada juga kawan yang mintak saya

Kepulangan yang dinanti!

Lamaaa... tak update entri! Serius rindu blog! Huhuhu.. Alhamdulillah selamat sampai kampung halaman dan sudah memulakan tugas di tempat baru. From Bureau to Hospital. HRPZ II. (know no where? get google.he) Kepulangan kami yang memang dinanti abah sekian lama. Sure fun! Alhamdulillah. Rezeki balik kampung, sampai jer disambut dengan musim buah. Rambutan, manggis, duku, dokong, durian (fav husband). Memang seronok sangat abah, laniie dah ada geng makan durian, makan pulut durian sama-sama. Weekdays more at my home coz I'm working. Weekend at in-laws. Duit is mengalir macam air... Sebab masih mabuk bila tengok makanan yang lama tak dijamah. Hahaha... Maybe feeling balik kampung for short term walhal we are staying here now. Today, baru habis mengemas all the things that we bring home. After two weeks! Because so buzy. Working, back home, cooking, tired, fall sleep, then awake next day do same routine. Weekend, there is program. Goin