Skip to main content

Engagement Prep : Hantaran Berubah + Plan weekend

Salam diari cantiks manis...
 Hari ini cerita pasal hantaran lagi. Bila calling-calling dengan mr. bincang pasal hantaran apa, macam mana, dia seperti biasa dengan jawapan 'b tak kisah, letak je apa-apa' - saya sikit tension disitu, sebab kang terlebih sebelah saya, ada plak mulut-mulut bunyi. Tapi positifkan diri semula, disebabkan dia minta saya decide, dan saya cik jimat cermat.Maka saya kata, tak nak jam. Jom beli kasut.

Sebab :
1.  Jam - kami berdua dah ada lebih dari 1 pun setiap seorang, n saya bukan jenis tukar2 jam. Selagi berfungsi jam tu, guna sahaja.
2. November is my birthday - summit bagi 30% less untuk member. RUGI kalau tak shopping maka ambil kesempatan ini untuk jimat berganda.
3. Kasut untuk mr - boleh pakai pergi kerja kadang-kadang dan boleh keep for the reception day. Jimat lagi!

Kedua... Dapat mesej dari Avon cakap boleh dapat more less for the product sempena cuti sekolah. Yeah! Hunting perfume mr disana sahaja.Weekend ini, laju-laju kami akan pergi shopping.

Jadual minggu ini :

10 Nov 2012- Bertugas di Menara KL (program cuti sekolah Jom Santai bersama Kids On 2 @ Menara KL ) - dijemput semua hadir k! Macam-macam program ada. Maklumat lanjut program boleh rujuk di link ini : http://www.kidson2.tv/images/event/utusan%20malaysia.jpg

11 Nov 2012 - Kenduri kawin kawan di Selayang - insya-Allah boleh terus mencari candy di NSK Selayang. Seterusnya ke Avon di Amcorp Mall, alang-alang disitu, cari cincin mr. jugaklah.

-Itu sahaja kot, tak nak susun terlampau sangat jadual, nanti kuciwa. Better less than nothing. Mood : sangat tak sabar berkoloborasi bersama rakan sekerja lama. 

Comments

  1. heee...
    hantaran iera x pikir lg ..
    tp iera taw jawapan dia sm je kalo laki ni ..
    apa pon xkisah ..
    adoyaiii ...pening jup
    heheheh

    ReplyDelete
  2. @iera - kan? geram la dengan jawapan tersebut.ntah.tak kisah. diorang tak kisah tapi kang terkurang nanti ada mulut2 lain yg berbunyi. risau tau.

    ReplyDelete
  3. hahaha.dorg mmg cm2

    Sya nye styLE senang. Sya ckp kt die, Sya beLi brg Sya, die beLi brg die.abes cite.hehehe

    ReplyDelete
  4. @untung orked violet macam tu. my mr. tu lain sikit...kena ada yang mengurus dia jugak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j