Assalamualaikum...
Favourite suami isteri. Cheese. Anything cheezy itu sedap.
Dah few times sebenarnya buat cheesekut ni, tapi asal buat je suami nun di Johor. Pasal time suami balik takde nak craving benor, pastu senang je request kat suami pegi makan kek kat kedai etc je. Bulan Mac lepas suami balik. Terajin buat cheesekut ni untuk suami. Hekhekhek...
Bahan-bahan :
1. 1 pack Cracker Deluxe (hup seng)
2. 1/2 tin susu pekat manis (resepi asal guna 3/4 tin-kite tak suka manis guna 1/2 cukuplah)
3. 250g cream cheese (kite guna tatura)
4. 1 sudu besar susu segar.
5. Milo/nestum
Cara-cara :
1. Pukul cream cheese+susu pekat manis+susu segar sehingga kembang dan sebati. (kite guna blender sahaja, malas nak keluarkan mixer bagai)
2. Sediakan bekas, dan sapukan campuran creamcheese pada bahagian paling bawah, kemudian dilapisi dengan biskut dan kembali sapukan creamcheese, tabur milo. Ulang sapukan biskut, creamcheese, milo sehingga biskut habis.
Komen suami, sedap!
Tapi request lagi guna biskut cheese yang lagi nipis dan sedap tu macam kawan sarawak dia buat.
Sememangnya cheesekut versi original resepi sarawak itu lagi umphhh! Kite pernah dah buat dulu guna biskut tu. Tapi semenanjung susah nak jumpa biskut cheese yang berkenaan, ada biskut tu kat Sarawak ajoo...
Suami siap suruh carilah orang jual online biskut tu, belilah jugak, nanti buatkan untuk dia...
Amboiihh.amboiihh.
Perli isteri dok shopping online nampak...
Lama tak rasa cheesekut...sedap ye cik jelita buat, nak sikit boleh hehehhe...julia dah follow blog cik jelita pasni leh terjah
ReplyDeletetq singgah sini. boleh je,julia mai jalan kelantan kita buatkan okey.
DeleteTeringin gak nak cuba buat ^-^
ReplyDeletejom jadikan projek hujung minggu ni ye zumal.
Deletesedapnyaaa kak. Terliur :D
ReplyDeleteusah sebut terliur tu, dlm kepala ni nk g beli bahan buat lagi sekali dah ni...hahaha
Deletecheesekut memang sedap..hadap sorang-sorang tak sedar boleh habis..
ReplyDeleteWahhhh..nk trylah..
ReplyDelete