Skip to main content

WW : Peminat Fanatik

Assalamualaikum...

Cerita semalam.
Aksi peminat fanatik pada mulanya. Buat-buat biasa jer. Act cool and relax also feeling handsome with the cap. 

Next...ajak selebriti ni selfie dulu la. Tayang senyuman yang mahal.

Pastu geram la dengan selebriti ni. Terus gomol la selebriti ni dengan kisses non stop.
mmuah.mmuah.mmuah.

So tak payah susah hati sesal sebab dulu tak sungguh-sungguh belajar bagai untuk jadi seorang selebriti.
Jadi ibu je. Insya-Allah.
Peminat fanatik hari-hari follow.
When you are a mum, you are celebrity forever.


Comments

  1. Hahahaha..kan2...siap tarik2 kain...pastikan umi selamat..lagi2 time mandi..jadi guard dpn pintu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujurlah jadi guard.time mood ko, dgn dia pun masuk sekali...

      Delete
  2. Pandai la dia posing nak bergambar yer ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mood baik ok la.klu x sibuk nk rampas je kamera tu

      Delete
  3. pandai bergambar.comel dia pakai cap

    ReplyDelete
    Replies
    1. angin baik nk pakai cap tu biasa tak lekat pun atas kepala jerit2 lagi kalau ibu pakaikan jugak

      Delete
  4. klau Aqil mcm ni kan syok...ni asik dok wt mulut tayang gigi ja...bl nk dpt gmbr cntik tah

    ReplyDelete
  5. Salam Ramdhan sis..
    comell hero...pandai bergaya & posing... suka ayat sis yg last tu..
    follow sni :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j