Skip to main content

CPUV 10-12 Ogos 2015 : UforLife_Launch[PC] ; Maggi Royale of The Day ; Saturday Night Fever : The Musical ; KFC-Zinger Rice Wrap

Assalamualaikum...

Tudiaaa... Lama si dia dok main cikucak je bertandang kat blog kite.
Nah! 
Kite tak jengah blog terus dia datang berdezuttt -dezutt... 
Terkejut i'olls.

Alhamdulillah.
I lap u ketat-ketat la nuffnang...


10 Ogos : UforLife_Launch[PC] - Nak beli insurans secara atas talian boleh rujuk ==>> UforLife 
11 Ogos : Maggi Royale Of The Day - Okey terus rasa lapar niii kenapa! Dah kenyang nanti jom join contest kat ==> Maggi Royale Of The Day
12 Ogos : Saturday Night  Fever : The Musical - Sudah makan kenyang jangan tidur. Jom booking tiket menari nak kurangkan lemak kat ==>Saturday Night  Fever : The Musical
12 Ogos : KFC-Zinger Rice Wrap - Dah habis menari comfirm lapar balik, jom laju-laju pilih menu KFC-Zinger Rice Wrap.


Comments

  1. Banyaknye...syukur alhamdulillah rezeki..

    ReplyDelete
  2. tahniah dear.. yong dah klik nuff :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. banyak gak tu. saya jarang tengok nuffnang dah. cuma buka nuffang untuk cashout je. hehehe.

    Jemput ke blog saya.

    www.nasznadzeri.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah banyak sngat cpuv kot sbb tu jarang tengok kot...
      nnti kite singgah kat blog sana ye

      Delete
  4. Wahhhh...bestnyer..cik mah pun ada gak..tp xsempat nk update.. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j