Skip to main content

Emosi. Al-Fatihah.

Assalamualaikum.

Hari ni datang kerja pagi-pagi terus emosi.
Photographer shoot pre-wedding kite dulu meninggal.
Al-fatihah.

Terkilan sangat.
Jumaat pagi, bangun pagi tu tak tahu kenapa kuat sangat ingat kat cik lee. Dok terbayang-bayang cik lee dok ajar kami pose. Teruslah cakap i want him again shoot our family photo.
Sebenarnya sejak pergi KL hari tu lagi nak shoot, tapi masa tu kami like chasing time. Tak mampu la.
Tup-tup tengah hari jumaat tu dok browsing FB, ternampak post wife nya cakap cik lee kritikal.
Allah. 
Sebak je kite. Laju-laju suruh husband update anything about him thru FB. Line kat rumah kite  kan kejap ok, kejap tak. Memang harapan nak keep update tu low. 
Husband cakap thru komen, ada yang cakap cik lee kena rompak dan mengalami pendarahan otak yang serius.
Dalam dok mintak update, tapi terlepas juga info.
 Cik lee meninggal pagi semalam. Baru tahu pagi ni.

Al-fatihah yang tak putus kala teringat dia. 
Sedih kite. Sedih lagi Kak Shida.
They are so loving couple. And loves the kids so much.
Mereka selalu bergurau senda di FB, IG. 
Just cannot imagine if I at her place.
Sekelip mata je.

Allah. Allah. Allah.

Mungkin orang cakap kite terlalu emosi sebab taklah rapat sangat dengan cik lee mahupun kak shida. Bekerjasama pun sekali je pun. Sejam photoshoot sahaja pun.
Tapi, for me, he the one create a memory to us, teach us to smile, to be sincere, to appreciate each other so everyone can see thru our photo.

Masih tak dapat terima kenyataan tapi perlu move on jugak. Yang dah pergi tetap pergi.
Moga Kak shida dan anak-anak kuat sentiasa. Semoga Allah permudahkan urusan kak shida dan anak-anak selalu.

Al-fatihah.


Comments

  1. Al fatihah.
    Semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman :)

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah....walaupun xknl sgt tp still terasa kan ....semoga arwah ditempatkn dikalangan org beriman...

    ReplyDelete
  3. Al fatihah..kwn cik mah pun ada amik service ngan arwah..semoga arwah ditempatkan dikalangan yg beriman

    ReplyDelete
  4. Moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang soleh

    ReplyDelete
  5. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang 2yang beriman dan beramal soleh

    ReplyDelete
  6. Al-fatihah...ada gak tbaca psai cik lee ni kt fb baru2 ni

    ReplyDelete
  7. Salam Tak ziah daripada saya.

    ->http://alongwawaerna.blogspot.com
    ->Jemput ke segmen Erna- http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/08/first-segmen-erna-bloglist-walking-ogos.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j