Skip to main content

SUITE ROOM HOTEL GRAND RIVERVIEW KOTA BHARU

Assalamualaikum...

Khamis, 20 Ogos 2015.

Kak Iza jemput Thaqif untuk join anak-anaknya mandi kat Hotel Grand Riverview 
Sekalian jemput kami dan abah sekeluaga dinner disitu.
 Kak Iza sekeluarga menginap kat situ. Kakak book 1 bilik suite dan 1 bilik biasa (with attach to suite room).

I'olls kan jakun tak pernah masuk suite room. Haruslah sibuk snap-snap picture jugak.

Masuk-masuk terus meja makan bulat untuk 4 orang, kat belakangnya kabinet almari ada peti ais dan 3 in 1 coffee/ tea. Maaf la terlupa snap gamboo yang itu.

the living room.  
(pintu yang terbukak belakng sana tu bilik lagi satu attach to the suite)


 Bilik dalam bilik.


Katil king yang memang best untuk melompat buat anak-anak.
^__^

View dari tingkap bilik. Direct sungai kelantan.

Bilik air.
 Bilik air. The robe everywhere.

 Colorful toileteries just like candy.

 bathtub and toilet with separate shower. Cool.



 Heaven la bilik suite ni. Rasa macam nak book stay seminggu je. kahkahkah. verangan. Sat g nak bayar mencungap.
Eh. Yelah bilik lawa, best kena stay lelama baru best. Takat dok 1 malam tak feel pun la.

Just a sharing. Extra info : GRAND RIVERVIEW KOTA BHARU






Comments

  1. toileteries dia....amboiiiii...rs nk xnk guna ja...cilok boh dlm beg...hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j