Skip to main content

Gardenia Delicia Chocolate Spread

Assalamualaikum...

Korang pernah try produk baru gardenia Delicia Chocolate Spread tak?
1st time rasa ni makan kat rumah kakak. Sedap. Macam nutella, tapi brand gardenia yang dibuat kat Malaysia.
Pastu aim la nak beli kat econjaya semua, tapi selalu out of stock je. 
2 weeks ago, pergi econjaya dan stock baru je sampai. Terus grab la sebotol.

Gardenia Delicia Chocolate Spread ni datang dalam dua perisa (eh betul ke?) Hazelnut Chocolate dan Milky Chocolate.  Sangat sedap dimakan dengan roti, wafer, buah. 
My favourite Hazelnut Chocolate Spread. Yum.yum.
My supper = Roti +hazelnut spread ni la.

Love it so much. Sebab coklat taklah manis sangat. Bukan rasa gula. Just coklat dan hazelnut semata. Creamy gitu. Yum.

 Sometimes for breakfast too. Breakfast selalunya makan sambil melayan Thaqif makan sama la.
Thaqif love it too. Selalu dia jilat inti jugak. Pastu frust inti coklat tu menyerap dalam roti, last makan jugak sekali dengan roti. Makan sambil main pun abes la sekeping roti dengan hazelnut spread tu. 

Later nak pergi cameron lagi, beli ni je untuk cicah-cicah strawberi mesti meletop-letop rasa dia.

Pastu gatal tangan pergi belek website Gardenia untuk dapat info pasal Gardenia Delicia Chocolate Spread

1. What is Gardenia Delicia Chocolate spread?

Gardenia Delicia Chocolate Spread is a great tasting spread that has no artificial colours or preservatives. There are 2 variants; Gardenia Delicia Milky Chocolate Spread & Gardenia Delicia Hazelnut Chocolate Spread.

2. How should Gardenia Delicia Chocolate spread be stored?

Gardenia Delicia Chocolate Spread should be stored at room temperature. We recommend it to be stored in a cool and dry place.
Do not refrigerate Gardenia Delicia Chocolate Spread as this would cause the spread to harden and would affect the spreadability.
Placing Gardenia Delicia Chocolate Spread in a hot and humid environment may cause a layer of oil to appear on the surface. Just stir it well and enjoy it as you normally would.

3. Where is Gardenia Delicia Chocolate spread made?

Gardenia Delicia Chocolate Spread is made right here in Malaysia. This stamps the freshness and the quality that all our consumers are used to from Gardenia.

Pastu terpandang kat sidebar tu Get Gardenia Free Booklet, teruslah isi form untuk dapat free booklet resepi berkaitan dengan roti. Mana tahu dapat idea-idea menarik untuk jadikan menu anak soleh #muhamadthaqifaiman

Kawan-kawan nak booklet jugak boleh klik link dibawah k.

Comments

  1. Bestnye.. Wawa dah laa hantu coklat..hihi

    ReplyDelete
  2. Yummy..tgok pun menarik dah...nk cari jugaklah nnti...

    ReplyDelete
  3. Rasa die ade ala2m nutela x??boleh try ni

    ReplyDelete
  4. tgk pon nmpk sedap...nk kena beli ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j