Skip to main content

#muhamadthaqifaiman and TRAIN

Assalamualaikum.

14September 2015.
Day 2 @ KL.

Owh. Ye. 
Tujuan ke KL kali ini adalah untuk menghadiri majlis konvo cik nuar aka my BIL since dia dah banyak tolong kite jugak. Senang je cakap nak g situ sini semua dia on sokmo.

Mula-mula SIL nak kasi pinjam kereta. Pastu kite suggest kat husband bergerak dengan train jelah. Saja bagi Thaqif enjoy sikit dan takde masalah untuk cari parking dan nanti susah plak nak kena pulangkan kereta bagai.
Husband setuju.

Big yeay...
Kemas barang semua, dalam 10am bergerak ke KLCC dahulu.

Hari bekerja. LRT langsung tak sibuk dan takde orang sangat.
 Amek port kepala LRT feeling bawak train.

Thaqif very enjoy the view. 


Plan asal nak melawat aquaria tapi ntah cemana sesat masuk AK Avenue. 
Dah penat. Tak de mood. Masuk Suria KLCC, cari kedai sticky je beli kiriman kawan pejabat pastu beli aunty anne seketul dua lepak makan kat taman KLCC menghirup udara jerebu. Serius dah penat dan takde arah tuju. 
Nak masuk aquaria pun dah terlalu penat nak berjalan.
Dah sesat pastu tambah tolak bahagi darab dengan mengejar Thaqif lagi.

 Budak kecik yang tak pernah habis tenaga. Nak pergi berenang katanya.


 Buat drama tengah jerebu.

 Lari-lari cari papa.

 Lompat si katak lompat.

Saja buat drama lagi... Dah penat dan mengantuk gara-gara tidur lambat malam sebelumnya.

Dari KLCC terus menuju ke PWTC aka tempat konvo.
Thaqif dok tungu train tu saja agah dia main angin dari kipas sekali tertidur camgitu ajo...
Kahkahkah...

Kat PWTC tu.
Bebosan menunggu atok opah dan semua orang sampai.
Cari port lepak selfie anak beranak kejap.

Gambor lain orang konvo etc semua dalam kamera canggih BIL. Kihkihkih.Tahun bila ntah nak transfer gambar tak tau.

Sekian 2nd day at KL.

Comments

  1. sonoknya dia...

    Aqil pon tiap kali cerita thomas selalu ckp ''mama nak nek'' smbil tunjuk thomas tp bl la boleh naik xtau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la bawa abam aqil naik train.sure seronok.tapi jangan pegi hari cuti la.padat yg amat train itu nanti.pegi weekdays baru blh biarkan anak explore train.mcm thaqif naik ni 1 gerabak tu kami ja ada.so puas la nk berlari atau nak dok kat seat mana pn.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j