Skip to main content

Roti Nan Cheese, Ayam Tandoori dan kembali bercinta

Assalamualaikum.
Kenapa dengan tajuk entri begitu?
Actually, me n hubs dalam keadaan stress sikit minggu ini.
Bukan merajuks dah. Tak gaduh dah pun. Saling sayang jer. 
Stress sebab apa? Lain entri la. Tak mood!

So, last nite, we having nan cheese bersama ayam tandoori kat kedai mamak.
Kami anggap ianya terapi untuk kami tak memikirkan masalah itu.
Sambil makan, borak-borak.
Me la suka tanya banyak-banyak kat dia.
Bila tengok kuah dhal dia dah kering pun masih dok cicah jugak.

Me : Kenapa tak makan kari? (Walhal saya sendiri tak sentuh kari yang dihidangkan bersama nan cheese itu)
Him : Kalau ada dhal, memang tak makan kari.
Me : Owh. Ayang if makan roti canai dan mereka bagi kari, ayang rela makan dengan gula jer roti tu.
Him : Erk.
Me : Ahaa. Erm... B loves sayur. Then B makanlah salad tu, Ayang hari ni tak nak makan sayur. He.
Him : B baru first time makan tandoori. Tak tahu pun nak makan macam mana. (Tandoori itu dihidangkan bersama sehiris limau nipis+ salad + sehiris bawang + sehiris tomato)
Me : Makan jer cemana pun B.  Masa 1st En. Hanifah (ex-officemate), masa tu mamak kat situ hidang ayam seketul+limau nipis jer, mana ada salad bagai. Ayang pun tak tau la how exact cara makannya. Ini baru 2nd time. Ayang tengok masa tu En. Hanifah perah limau kat ayam tu. So ayang buat camtu la jugak.
Him : (angguk-angguk) 
Me : Hey!Kita macam baru-baru bercinta plak tanya pasal favourite E.T.C.
Him : Bercinta semula versi selepas kahwin.
Dan meneruskan sesi berkongsi favourite kami. 
Know what? I love the session. Share the things we loves, share our feeling.
Old time story that we never share, now its time for us sharing together.
Maybe after few months later, we should do this again.
Fun!
Ok! Married is fun! Hohoho...

# we do money collections together. Each of us, save RM1 per day for 1 year starting 1st July 2013. Target to buy thing when end of June 2014. Insya-Allah. His target to bought a CPU. For games T__T (which means he running back to home for games not for me). Erm... I still haunting things I want to buy... Any idea girls?

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-