Assalamualaikum...
Lama dah rasanya tak kongsi diari dapur kite sebab makin malas nak masak.
Kalau masak pun simply-simply sahaja dengan kekadang telah dimanjai oleh abah dan suami tersayang dengan kata-kata
kalau penat tak payah masak kita beli bungkus je.
Semalam dok google aih terpandangkan resepi Banana Filled French Toast ni. Macam terliur nak buat jer lagi-lagi pisang tengah ranum ada kat rumah. Semakin berkobar-kobarlah nak masak breakfast pagi ni...
Alang-alang balik kerja semalam singgah di Econjaya, belilah roti bata tu...
Rasanya memang yummy!
Resepi kite ada olah sikit dari yang asal. Check it out!
Bahan :
1. Roti Bata
2. Nutella / Peanut Butter Lady's Choice (kite guna Lady's Choice yang peanut+coklat)
3. 3 biji telur
4. 1/2 cawan susu kotak (kita guna evaported milk sebab lupa beli susu kotak)
5. 1 sudu kecil esen vanilla
6. 2 biji pisang (di hiris bulat)
7. Butter (kite guna majerin adela)
Cara Penyediaan :
1. Masukkan telur, susu dan esen vanilla dalam mangkuk, kacau sebati. Ketepikan.
2. Potong roti bata lebih kurang 1 inci, buat poket ditengah. Sapu nutella dibahagian dalam poket, kedua belah. Kemudian, susun hirisan pisang didalam poket.
3. Celupkan roti ke dalam campuran telur dan goreng dalam kuali dengan sedikit butter. Biarkan masak kekuning-kuningan.
4. Silakan makan...( kite spring with some icing sugar on the tops)
**sorry gambor tak chanteks dah terlambat nak pergi keje. Snap sebelum hidang kat abah jer pun. Kami seperti biasa breakfast in the car. Keh3...
Selamat mencuba u'alls sedap tak terhingga, banana + choc inside melting in the mouth!
Besok nak buat lagi...
Assalamualaikum awak, wahh sedapnya. nanti nak try! heee thanks kongsi resepi awesome ni ~~~
ReplyDelete@Sheila Salim - selamat mencuba. bg officemate rasa pun dia kata sedap.ngeh. makan sekeping share berdua dengan husband pun kenyang sangat dah...
ReplyDelete