Skip to main content

COLLECT POINT WITH BCARD

Assalamualaikum...

Sebelum ni pernah share tentang ShopBack, ingat tak kite cakap best berbaloi sebab automatik dapat point BCARD jugak.

Serius kite enjoy shopping dan kutip point thru BCARD ni sebab BCARD combine most online shop dan stesen minyak yang kite isi. Online shop biasa kite terjah shopping itu biasalah, zalora, lazada, groupon, mumsluv. Stesen minyak pulak yang senang jumpa di Kelantan - CALTEX. CALTEX sebenarnya abah punya favourite stesen minyak, tapi since abah drive kereta kite, maka kite terjebak sama la isi disini. Lucky ada BCARD, maka boleh kutip point sama.
^__^


BCARD MERCHANTS:





Banyakkan merchant BCARD ni? Best la swipe-swipe selalu. Ihiks. Silalah laju-laju mohon BCARD ni. Isi je form online, later kad BCARD akan dihantar ke rumah. 

BCARD REDEMPTION :




Redemption dia pun best-best. Standard la punya redemption tapi masih menarik pada kite. Well, dari spend tak dapat apa-apa, apa salahnya kumpul point dapat jimat RM10-20 pun jadi la.

My current point 1870. Kite tengah bersabar untuk capai 2000 nak redeem lazada kot, buat beli sekotak diapers #muhamadthaqifaiman. hiks. kalau mampu menahan sabar lagi, tak payah redeem lagi bagi beranak pinak banyak-banyak lagi.

Comments

  1. Wah...bestnyer...cik mah ada gak..tp kdng lupa nk guna..lps ni kn ingtlah...

    ReplyDelete
  2. X paham cara isi online dy.. Klick bahagian register. Pastu kena isi bcard number.. Kt x ada bcard lg nak tulis number mende???

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j