Skip to main content

Tanjong Demong Beach Resort

Assalamualaikum

Hari tu kan kite pergi kursus 3hari 2 malam di Tanjong Demong Beach Resort Bukit Kluang Kuala Besut Terengganu.

Memula kat manakah resort ni? Dalam agoda ke tak pernah jumpa pun.
So laju-lajulah google tempat ni.
Dan ternyata terkagum dengan gambar resort ni.
Okey, lets see how bila sampai.

Memula check-in kat receptionist itu nampak banyak kereta kat parking. Risaulah eh, nak kena parking sini apa sebab bangunan bilik-bilik macam ke belakang je.
Pastu adik manis tu bagitau, boleh drive masuk sampai depan bilik. Bilik ni bangunan lepas kolam renang.
Fuhh... Lega...

Parking lot yang luas dan banyak.

 Masuk-masuk terus cermin dan almari kat dinding, pintu belakang tu toilet.

 Creative cabinet here. Selamat la dari Thaqif capai mencapai cawan ye.

(gambar ihsan dari website tanjong demong sendiri)


Bilik air yang besar, i like!

 Separate shower. Love it!

The Restaurant. Walaupun open air gitu sebelah swimming pool tapi suasana best.

 Playground for kids

 Banyak juga mainan kat playground ni tapi sunyi je pasal kanak-kanak pakat syok terjun kolam.

Swimming pool.

Siap ada gelongsor terjun dalam air.

Suka sekeliling pool ni ada pondok kecil yang boleh parents berehat sambil tengok anak main air.

 Di tepian pantai, untuk orang dewasa nak bermain bola tampar pun boleh.

Pendek kata puas hati bertapa 3 hari 2 malam kat Demong ni. Selesa. Bilik luas. Walaupun katil itu single je, kami anak beranak bawak turun tilam ke bawah semua terus jadi katil super besar untuk tidur. Thaqif paling puas hati guling-guling atas tilam begitu.

Resort ni ada tender dengan kerajaan kot, sentiasa dapat tempahan kursus etc tu yang tak buka iklan kat agoda etc tu. Yela sini serius selesa banyak bilik, dewan pun banyak, surau, playground, pool semua complete tu yang menjadi pilihan tempat untuk kursus.

Yang penting bersih dan selesa. Makanan pun sedap-sedap.

Apa-pun boleh refer sendiri di http://dbr.com.my/









Comments

  1. Menarik tempat ni.. Blh bawak family holiday..")

    ReplyDelete
  2. Kebetulan tengah plan nak g holiday kat Terengganu...Boleh masuk dalam list untuk consideration...hihihi

    ReplyDelete
  3. memang nampak best lah
    berapa dia punya harga tu

    ReplyDelete
  4. nampak best je, seronok juga sesekali bawa family outing kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sambil2 join kursus bawak la anak bujang sekali ngan atok opah dia.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

Jadual Pemakanan Bayi 6 Bulan.

Assalamualaikum... Aww...excited norr anak makan kali ni. Ibu siap-siap buat entri satu per satu untuk anak tersayang. Gediks sangat. Untuk pemilihan makanan pertama Nur Aisyah Tasnim ni pun dilema jugak. Walaupun ada pengalaman dah bagi Thaqif makan. Berdebar tu tetap ada untuk memulakan sesuatu yang baru pada anak yang baru - Aisyah.  Dilema nak mula dengan puree atau bubur seperti Thaqif.  Terpengaruh dengan notes kebanyakan mommies sekarang dan risau jugak apa-apa kan. (tapi mostly kerana terpengaruh dengan warna warni menu puree mommies tu buat untuk anak mereka) Tapi akhirnya kite memilih untuk memulakan dengan bubur nasi kosong jugak pada Aisyah. Apa yang kite faham ialah ini adalah langkah memperkenalkan makanan pejal kepada bayi. Bentuk makanan pejal yang akan diperkenalkan juga adalah masih versi cair yang boleh mengalir mengikut sudu lagi dan kuantiti yang diberikan untuk awal proses ini adalah 1-2 sudu makan sahaja. Even nurse yang kite selalu j