Followers

Wednesday, 19 April 2017

My new chat friend :cimb eva

Assalamualaikum

Since dok berbisnes lanii update sikit la-download apps online banking.
Senang nak view customer transfer duit.

Hari tau download apps cimb eva. 

Senang je main chat je dengan eva ni kalau nak topup, dan bayar bil.



Jakun. Teruja dengan si eva yang pantas respon bila nak topup, nak bayar bil.
Kadang rasa dah jadi addict pulak dok chat dengan dia hari-hari.

Rasa macam lonely, suami ku yang sedang berkursus tu tak reply whatsapp, kite pergi chat dengan dia jelah.
kohkohkoh...



Tuesday, 18 April 2017

Gelagat dua beradik

Throwback 31 March 2017

Ibu masak tiub besikal untuk anak2 hari ni.


Siap makan pakat menggelumpur kat bakul mainan.

 Hat abang elok main kat bawah, heroin ibu gop sokmo buat benda out of the box.😅😅😅


Lantok situ,pandai masuk pandai keluar la dikk oiii...

#muhamadthaqifaiman #nuraisyahtasnim #siblingslove #AtoTjuniors #ultimateloveAtoT


Monday, 17 April 2017

Set Dapur Memasak Mainan Untuk Nur Aisyah Tasnim

Assalamualaikum.

Teruja tahun ni dua anak terus sambut birthday pada bulan sama atau lebih tepat selang sehari je birthday diorang.

Dari tahun lepas ibu excited plan untuk buat birthday party untuk diorang berdua ni. Siap fikir tema, nak booking kek dah dari awal tahun aritu. Tapi papa pulak masih dalam kursus pada hari jadi mereka nanti maka takdelah birthday party vavavoom sangat.
Tunggu jelah papa habis kursus baru kita tengok bajet balik sebab comfirm bajet lari dah pergi hari passing out papa nanti.

Namun, untuk anak-anak tersayang. Ibu memang selalu teruja, masih la ibu berdikit-dikit membelikan hadiah/mainan untuk anak-anak. 

Ada anak perempuan, teruja sangat nak beli set dapur masak-masak.
 Dari tahun lepas dok survey, tapi tak beli-beli sebab harga tak mencapai piawai.
(selalu tak berpuas hati pasal postage je pun)

Last week dok survey 11 street. Sekali jumpa murah.


Terus rembat jelah. 


Dibantu dengan point BCard pulak. Bayar jelah RM5.11 untuk kitchen playset ni.

Tak sabar tunggu parcel sampai.





Sunday, 16 April 2017

Roti bunga

06.04.17, dalam kereta.

Thaqif: atok.nak roti bunga.(tunjuk depan)
Ibu: roti bunga?
Atok: mana ada roti bunga.
Thaqif : adalah roti bunga.
Ibu :ni ke?
Thaqif : yelah. Roti bunga.

Korang tahu ke roti bunga macam mana?
 👇👇👇
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Thursday, 13 April 2017

kembali pada Drypers

Assalamualaikum...

Muahahaha...
Kemain aritu buat entri mencurangi drypers.
Sekali takdan setengah tahun balik semula kat Drypers sebab jenuh nak pergi supermarket shopping diapers tiap-tiap bulan. 

Drypers je yang paling mudah beli online pastu saiz tu sedang elok kat anak harga pulak pandai-pandai pilih time shopping la comfirm dapat harga yang murah dan berbaloi.

Pet-pet pun mudah beli kotak, harga pun murah tapi ntah tak sesuai sangat kat Aisyah. Saiz M pet-pet tu pendek sikit. Nampak tak selesa je Aisyah pakai.
Ibu malas pening kepala, terus kembali jelah kat drypers.


Tapi Aisyah jelah pakai drypers. Thaqif pakai diapex wonderpants.
Drypers pants tak sesuai untuk Thaqif, selalu je bocor-bocor walaupun kencing sikit, berak sikit.
Jenuh menyental seluar bujang tu.
Sebelum pakai wonderpants ni dok pakai mamypoko standard pants tu. Fit elok untuk Thaqif, tahan bocor si mamypoko tu tapi satu je ibu tak berkenan bau kencing kuat sangat. Takde anti-bau gitu. Kadang macam was-was sokmo ibu bocor ke apa bau kencing kuat sangat.

Tu yang beralih ke diapex wonderpants. Masih ada bau tapi kurang dah, takdelah sampai semerbak gitu. Atok pun suka jelah pakai pants ni, senang sarung-sarung je katanya.
Hari tu atok salah ambil diapers adik pakai kat abang, pastu bebel kat ibu kenapa beli hat ni pulak?
Amboiii...dia salah ambil, kita pulak salah ye...

Monday, 10 April 2017

Churros Mudah dan Sedap Sebagai Kudapan Anak-Anak

Assalamualaikum.

Si anak dara- Aisyah, walaupun baru 11 bulan tapi memang macam dah besar sangat, tak makan dah bubur, segala puree tu.
Pfff...
Ibu pun nanhado dah semangat berbekalkan dia lagi.
Makan macam orang besar je, nasi biji berlauk ikan, ayam,sayur. Bila tak nak di luah aje, pakej tolong lap lagi.
T__T
Terlalu bercirikan anak perempuan.

Weekdays are to busy with works.

Hari minggu jelah ada untuk spend masa dengan anak-anak.
Maka, hari minggu jelah ibu manjakan anak-anak dengan air tangan ibu.