Posts

Showing posts from October, 2012

Engagement Prep : The Make-Up

Image
Well hey... I'm not that very superb in make-up things and for my engagement i never plan to hire a MUA. Just do it myself -natural make-up, simple n sweet  ^__^. Because i'm saving, and because he didn't like me wearing that so much make-up.So... the most important get the best make-up. Blink.blink.blink. Below the product i choose, credit to mr.google for the pic.





 The reason i choose ronasutra product is because i have use it one on my graduation day. It's most natural and stand for hours even i did kiss-kiss with my best friends in the very hot day, but its still okay n dont need to touch up. Nice! I totally happy to see my picture on the graduation day. The make-up so smooth and sweet dude! I don't wear ronasutra mineral powder for my everyday make-up because it's powder, i so careless person, it's just not safe to be in my bag all time. + its cost me. For everyday, i choose pixy foundation n pixy compact powder. Smooth. Use some, but the result bes…

Mama approved...I say Yippiee...

Image
Hello sweet diary of the all...
Semalam mumy call... Borak-borak, mama tanya khabar since saya sampai KL tak bercakap dengan mama lagi. Soo... agak panjang la kami borak. Tetiba mama tanya "Bila orang tu nak datang?" (Orang itu merujuk kepada keluarga my mr). Saya dengan malu-malu (perasan!), "he said,cuti deepavali ni kot." - kus semangat mujur dah jumpa mr dan update about ourself masa cuti hari tu, kalau tak mesti saya terpinga lagi.

 Pernah je bercerita dengan mama planning nak bertunang bla..bla.. tapi cakap family to family belum pernah lagi. Masa tu mama agak risau, saya plan macam-macam tapi macam tak ada respon maka mama kurang gemar untuk bercakap mengenainya. Mungkin sebab saya baru mula kerja semula, tempat baru, dan masalah yang berlangsung sebelum ni, buat mama sangat risaukan saya. Cuti raya haji yang singkat tu, mama dah lega tengok saya okey saja, cuma tak sempat nak borak atau buka cerita ni, maka mama call untuk update saya. mengada-ngada dengan…

End the holiday...Back to work...

Image
Olaaa...cik jelita's story book...
Holiday itu terasa seperti ribut je. Adoi! Way back to KB, jam 2.30 pagi malam raya sampai kat home sweet home. Penat.
Hari raya pertama. Pagi-pagi dah bangun siap-siap, kebetulan ada saudara yang meninggal, maka saya pun mengikutlah mama dan abah ke rumah mereka menziarah. Tak rush nak ke tempat korban bcoz mama mahupun abah tak korban, my second bro-in-law n my forth sister je yang korban. Sooo... biarkan mereka sahaja yang menyibukkan diri. Saya, mama, abah dan anak saudara sampai ke rumah pak cik (pusat korban) dah waktu lunch. Citernya kesian kakak n abang ipar tak dapat korban lagi, gara-gara lembu terlepas. Nasib baik seekor lembu dapat dikorbankan, dapatlah buat masak-masak juga tengah hari itu.

Hari raya kedua, hari kenduri rumah sepupu, tapi mak cik dah cakap everything ready, tak perlu dah nak potong bawang, rewang semua. Maka kami sekeluarga beraya di rumah mak cik di sebelah mama. Memula, menziarah kubur arwah nenek dan atuk. Unik da…

Entri Pertama-Say Hi! Hello!

Image
Say Hi to everyone...
First entri ye? tak tahu nak tulis apa. anyway sudilah membaca coretan hidup seharianku selepas-selepas ini okay. Will share my writing e-novel, insya-Allah...

Dalam mengharungi hidup ini ada macam-macam yang kita perlu tempuhi, kadang-kadang kita berada dijalan yang betul dan kadang-kadang kita juga melakukan kesilapan. Manusia tak pernah puas dengan apa yang dimiliki. So do i... Namun saya bersyukur kerana Dia selalu membantu saya. Thanks buat semua yang masih dan sentiasa berada disisi saya.

Disini saya meneruskan hidup dengan buku baru. LOTS OF LOVE... KEEP SMILING!