Skip to main content

Engagement Prep : The Make-Up

 Well hey... I'm not that very superb in make-up things and for my engagement i never plan to hire a MUA. Just do it myself -natural make-up, simple n sweet  ^__^. Because i'm saving, and because he didn't like me wearing that so much make-up.So... the most important get the best make-up. Blink.blink.blink. Below the product i choose, credit to mr.google for the pic.
ronasutra whitening mosturizer+mineral make up

simply siti mascara + eyeliner pencil.
simply siti blusher

mentholatum lip ice sheer color

gold edition simply siti eyeshadow. owsome rite?


 The reason i choose ronasutra product is because i have use it one on my graduation day. It's most natural and stand for hours even i did kiss-kiss with my best friends in the very hot day, but its still okay n dont need to touch up. Nice! I totally happy to see my picture on the graduation day. The make-up so smooth and sweet dude! I don't wear ronasutra mineral powder for my everyday make-up because it's powder, i so careless person, it's just not safe to be in my bag all time. + its cost me. For everyday, i choose pixy foundation n pixy compact powder. Smooth. Use some, but the result best! Only its not suit for oily skin like me to wear it for long term to do all the cheek kiss etc. I better prepare rite? Its my engagement day, of coz there so many relatives wanna congrats me.

*ronasutra powder (rm48) + mosturizer (rm45-maybe i forgot la) = RM90 above - i use it for only a month bcoz sometimes it may spill on the floor etc.
*pixy compact powder (rm8.90 - refill) + pixy foundation (rm9.90) = rm18.80 -i use it for 2month or more. Super save!

I choose mascara n blusher from simply siti because my friends say the mascara so good. Easy to peel off for solat. Blusher because i wear it everyday.easy.just dap...dap... hehe...

Lip ice? why not the lipstick - the red, pink? Crap. my mr will not approved it, he said "you will look to much." i said "Much what?". he replied, "Naa...just dont like it.". "ok." So it will be only lip ice like everyday wear. Done! No need to think about MUA everyhing.

Next list :
1.The dress - he ask for jubah or dress, much loose cloth. ^__^
2.The Gifts - both of us.
3.The candy buffet / doorgift
4. OP - need to save the date with my bro-in-law. He shoot me on my convo day.

Anything i forget to do? Update soon. Lalala...






Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-