Posts

Showing posts from November, 2013

24TH BIRHDAY...MY WISHES?

Image
Assalamualaikum... Kejap jer masa berlalu. Hari ni dah turn 24 officially... Hehehe... Rasa baru saja sambut last year punya birthday dengan bakal tunang.  Now dah sambut birthday as wife and mummy to be... Kebetulan pulaks hari ni pun pakai baju sama yang pakai masa birthday tahun lalu.
Seminggu ni asyik mengusik encik suami sahaja, what will i get for my birthday this year? Dia diam (tak ada idea kot), kadang-kadang dia tanya balik saya nak apa... Me biasalah, suka gurau, cakap nak candle light dinner di captain-T, new vincci handbag etc.
Sejak dulu dia memang tak pandai untuk buat surprise semua. Selalu apa yang dia plan tu tak jadik pun ada dan turn him moody. So, easiest way, memang dia akan bawak saya tempat shopping kegemaran saya dan biar saya pilih yang saya mahu.  Masa study, dia tahu saya suka sangat masuk nagoya, cari kain buat baju kurung. So on my birthday, dia sendiri tarik saya masuk nagoya dan suruh pilih kain. Ada jugak sekali, I adore satu sweater ni tapi tak dapa…

Review Outdoor Photoshoot : Post Wedding

Image
Hello ladies n gentleman... 24 Ogos 2013, we did outdoor photoshoot.  Tak puas ati dengan kejadian-kejadian di majlis bertandang tu. Here the time to pose! Photographer by Matsu Fotoshoot. Katanya Rm50 per 1 hour. Tapi that day shoot dari jam 9 lebih till 12noon jugak kiteorang ni itupun dia dok tanya nak lagi tak jugak. We all jer tak semangat bila matahari mencanak diatas kepala. Mengantuk + lapar. Hahaha. Best bekerjasama dengan photog ni.  He listening to us when we give idea about pose yang okay. (Pose waktu kami semasa pre-wedding dengan other photog) He is part timer job amek gambar ni, but he is a study person. Why i'm saying that is because... Banyak pose berbeza yang dilakukan. Orang yang study tengok banyak pic and tiru gaya.
Well at least mencoba daripada photog reception aritu, beria tonggeng terbalik amek gambar. Hasil dia macam bagi kamera dekat anak sedara suruh dia shoot jer. Tak ada seni langsung hookey!

You can sure hire Matsu Fotoshoot. While they still open …

My W-Review : Handbouquet (1st Giveaway from Handbouquet-Ibtisam)

Image
Assalamualaikum... Review untuk HB yang saya menang dari Handbouquet-Ibtisam.
Dah lama nak share, asyik terbantut disebabkan ketiadaan gambar dan kerana HB diguna dua majlis tapi dulu tu majlis baru 1 berlangsung. Sekarang dah selesai semuanya. Dah almost 6 bulan kawen baru nak share. Sorry! What can I say the HB is beautiful! Kemas sangat hasil dia. Saya guna untuk bergambar masa hari nikah.
Let see the pictures k!





(Lupa bawak masa pergi masjid sebab tersimpan kemas dalam kotak.) - Rugi tol!

Saja pilih warna kontra Putih + Silver with a little of Red pearl  tu sebab nak nampak kontra dia. Well masa tu planning nak guna HB ni masa bertandang.
Dan memang digunakan juga semasa bertandang.
Masa outdoor post wedding pun guna jugak sebab outdoor pakai baju bertandang.


Meh share pengalaman saya berurusan dengan owner Handbouquet-Ibtisam. Senang sangat berurusan dengan Cik Tie. Beliau akan memenuhi permintaan pelanggan. Even saya tak bayar dia sesen pun, sebab menang contest jer. Tapi beliau…

Rezeki Anak

A story to share... My husband...  Sebaik kami tahu berita yang saya dapat bertukar tempat bertugas di kampung halaman, kami nekad untuk pulang bersama-sama. Husband berkorban berhenti kerja walaupun jawatan dan pendapatannya agak lumayan.  Tapi kami cuba positif, atas faktor-faktor  1. Tak mahu hidup berasingan 2. Belanja hidup berasingan lebih besar. 3. Tak sanggup ulang-alik KB-KL 4. Di kampung, dekat dengan parents so senang nak ziarah jika sakit etc.
But... Bukan senang juga bagi kami, bila makin dekat hari nak balik, macam-macam dugaan. Kepala berserabut dengan bos husband bagi tawaran tambahan gaji, dan husband mendapat peluang pekerjaan yang tetap dan lebih kukuh. Hampir kami bergaduh. Saya tak mahu menyekat kerjaya dia. Dia tak mahu berpisah dengan saya tapi berat juga melepaskan tawaran itu. Akhirnya, kami balik juga. Husband berhenti kerja. As lelaki pasti husband ada ego, jobless make he feel down. Tapi rezeki... Tak sampai dua minggu pun menganggur, he starts working. Ga…

M2B : Through 15 weeks

Pejam celik. Eh, dah nak masuk minggu ke-15 dah usia kandungan. Erm...slowly, i'm feeling there is someone inside me. Semalam kena paksa practise driving dari Kemahang balik ke KB. Udah le baru lepas lunch, pakai seat belt itu plak, terasa rimas / senak dah dibahagian perut. A few times, suruh husband longgarkan belt tu.  What to say, i'm feeling relief. Well, at least now i'm believing there is someone inside me.
That day, dah cerita some alahan dari minggu 8-11. Well, alahan tu masih ada jugak lagi sampai laani...
Bab meloya dan muntah belah pagi tu masih ada tapi jarang-jarang sebab bila kita rasa tak sedap perut, memang tak sentuh makanan atau minum apa-apa dah. Dah lama tak minum milo jugak.Sobs. Dah lupa rasa milo pun. Hahaha. Melampau!
Bab bau-bauan ni memang cukup sensitif la. Pewangi kereta, pewangi / pembersih tandas, minyak wangi atau bahan seumpama yang ada bau kuat adalah musuh ketat sangat. Kejap jer rasa pening, nak termuntah.
Bau ketika ikan digoreng pun t…

Know what?

Image
Hi! Again...me... Know what? Sometimes I still not believing that now i'm actually pregnant. There is someone inside me. The belly is still same. All my baju kurung still can be worn. My peplum still make me look slim on the belly even the baby is already 14 going to 15weeks.  Erm...my friend pregnant about the same age of mine keep updating the status that she cannot wore her baju kurung anymore. So I will not remember that I'm pregnant...or else I wonder 'is i'm really pregnant?' I just remember when I feel sicks at the stomach or dizzy etc. Hehehe...
And  I little confuse... If I dont believe or very super excited about the pregnancy   But since know I'm officially pregnant... I have orderer this twinkle baby set by tupperware...

I'm only 10weeks pregnant that time when sister back with my order. Hehehe... Is I'm too excited? too advanced? But...the bottle and everything in the set is so cute. I cannot help the feeling want to have it. Can you? Plea…

Setelah 5hari bercuti...

Hi... Selepas 5 hari bercuti panjang... Memang malas la nak masuk office.... Lah pulak, pagi tadi ada TCA dengan Klinik, lagi seronok bermalas-malasan kat rumah itu.
Planning vavaavom nak masak yang sodap-sodap sepanjang cuti tapi suam-suam sahaja. Motif? Sebab abah tadak kat rumah, masak ala kadar jer laa... Hari-hari ada jugak minum petang berupa cekodok pisang dan cheezy wedges kegemaran suami tercinta. Abah pun mula terjebak layan cheezy sekarang k! Semalam sahaja bersemangat buat nasi lemak. Bak kata husband nasi lemak seminggu sebab dah seminggu menyebut nak buat tapi baru terlaksana semalam.  Dan... bestnya bila abah suruh masak sambal macam tu lagi untuk cicah dengan lempeng... Terharu seh! First time ni abah suruh repeat masak... Abah memang tak pandai nak puji bagai, tapi kalau dah dia suruh masak lagi maksudnya sedap letew!
Check-up hari ini, 14 weeks baby... alhamdulillah sihat-sihat sahaja.  Berat saya jer dok turun naik, semasa check up pertama (10 minggu) - 51.5kg, sec…