Posts

Showing posts from March, 2017

Lazada Malaysia Blogger Contest

Image
Assalamualaikum...

Sempena 5 tahun Lazada, Lazada buat contest untuk para blogger. Sebagai pembeli tegar di Lazada Malaysia, haruslah Aimi rebut peluang untuk sertai juga contest ini.
Tapi sebelum tu, nak ucap
Happy birthday LAZADA MALAYSIA!!!!!
a. What do you love about Lazada Malaysia?
1. Lazada memudahkan hidup saya
- Sebagai ibu kepada dua anak kecil, nak keluar shopping tu adalah 1 perkara paling malas sebab nanti tak tercapai pun shopping list yang dibawa dari rumah. Tapi dengan Lazada, klik-klik je nanti barang sampai dah kat rumah. Jimat masa dan tenaga juga.
2. Harga yang berbaloi dengan diskaun menarik
- Bab harga ni paling la Aimi berkira tau, walaupun beza harga seposen tapi itu boleh mengubah fikiran Aimi setiap kali nak membeli dimana-mana. Selalunya Aimi akan dapatkan harga yang lebih murah di Lazada berbanding diluar. Tipsnya rajin survey, dan alert dengan Lazada sale.
3. Pelbagai barangan dalam satu kedai (lazada)
- Dekat lazada semua pun ada, dari barang dapur, barangan bayi, f…

Uyul Rosli 1st Giveaway

Image
Assalamualaikum

 SENARAI HADIAH: 3 X 100PCS Name Card (T&C) 2 X RM10 Topup 2 X RM5 Topup
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).
Jom join samaa...


MARCHING MARCH GIVEAWAY

Image
MARCHING MARCH GIVEAWAY




JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


Nur Aisyah Tasnim turning 10month today

Image
Assalamualaikum...

Official 10month old today!
8kg sudah. Ibu kemain bersorak yeay naik berat anak ibu 200g arinie... Sekali nurse kata sikitnya naik berat dia.
😅😅😅
Pulak.bulan lepas nurse kata naik  100g pun xpe,janji berat tambah je.
Apa2 jelah.asalkan ibu tahu anak ibu sihat dan aktif. Berat tu angka sahaja.

Eh.tak aci share gambar adik je. Nah. Share gambar abang jugak. 2year 10month boy.
Jantung dan hati ibu. Hilang satu memang meroyan la ibu. Moga jadi anak yang baik ye anak-anak ibu.

Tabung 2017- semoga terus istiqomah

Image
Assalamualaikum.
Walaupun dah memasuki suku tahun pertama.
Masih belum terlambat untuk mula menabung juga.

52 Weeks Savings Tabung hijau.
Dua tabung ni mula sediakan pertengahan Januari dah kot sebab awal-awal tu hmm takde mood.  Alhamdulillah la, walaupun mula lambat sempatlah kejar jugak simpanan, tabung hijau memacu laju hingga cecah ratus dah pun.
Tabung syiling Tabung baru yang dibawa dari Selangor sana. Tabung ni keterujaan buat Thaqif la. Hari-hari minta duit dengan ibu nak masuk tabung. Kadang tukar duit syiling dengan kawan office seringgit dua sehari demi bagi Thaqif masuk tabung dia. Keep it up boy!

Hadiah giveaway diraikan bersama keluarga...

Image
Assalamualaikum...
Hari tu kan menang cash RM50. Petang tu jugak pergi ATM keluarkan duit nak belanja suami, anak-anak, atok serta opah. Semangat.  Walaupun ada lagi duit ditangan, tapi saja nak rasa pegang duit fresh hasil kemenangan itu. Maafkan sis yang poyo.
Balik kerja tu satu keluarga datang sambil nak melawat jiran belakang rumah masuk wad.
Alang-alang semua dah ada, terus jelah berhenti kat Eddlee Fried Chicken.
Niat asal nak beli mushroom soup, bubur nasi dan ayam goreng, tapi sup dan bubur takde.
Takkan nak makan ayam goreng semata. Marilah beli chicken chop.





 4set chicken chop, 4 ketul ayam goreng. Rm38.80
Duit baki masuk ke tabung anak-anak.

Thaqif paling teruja dapat ayam goreng, dari kat kaunter bayaran pun lagi dia dah sibuk nak makan, dalam kereta dok mengunyah dah.

Wordless Wednesday : Vivo V5

Image
Assalamualaikum...
Hello March!

Hari tu kemain mengadu kat blog nak telefon baru. Amboi ada yang siap remind kite, lagi seminggu dua nak masuk Mac dah. Perli ke kite pakai telefon cabuk? Aip.aip.aip. Gegurau je, jangan marah naa...
Nah..dah beli dah sebenarnya cuma tak menyempat update. Hiks...
Vivo V5 je.

20mp +8mp 
For the perfect Selfie.
Eh.  Hahahhaa...