Posts

Showing posts from September, 2015

IKEA AND FLY HOME

Image
Assalamualaikum.
15 September2015. The 3rd day aka last day.
Pagi tu abah hantar cik tye ke sekolah sebab kami nak jenjalan guna kereta.  Sekolah tutup jerebu. Anak murid je dok umah hoorey-hoorey. Cikgu masih kena berada disekolah jugak ye.
Dah sesiap nak pergi IKEA. Cik tye call dia dah boleh balik. Pastu nak ikot pergi IKEA sekali. Moh le kite menjemput beliau kat sekolah. Sebelum tu singgah rumah k.zu dulu ambik Ifti Liyana, anaknya.

peace!

Kite nampak mok-mok macam ada isi tapi takde isi lorh. Baju tu je longgar terlebih.
Dah pusing 1 ikea. Menikmati makanan yang tak memenuhi krateria. Pff... Sungguh tak memuaskan. Tanya chicken wing takde, peha ayam takde, fish n chip takde. Sudahnya order salmon takde rasa, meatball yang sosnya tak kick macam dulu dah, chips n nugget for kids, sup cendawan, chicken wrap, cheesecake.Sup cendawan dan cheesecake tu je nasib baik cukup rasa. Gambar malas nak snap sebab sakit hati semua yang nak order takde.  Komen husband, next time ayang masak se…

CPUV 28 SEPTEMBER 2015 : UMOBILE P70 HERO CAMPAIGN & DOVE HAIR CAMPAIGN

Image
Assalamualaikum...
Setelah beberapa hari cuti-cuti raya.  Today im back to work. Semalam pun sengaja ponteng sebab nak dok bawah ketiak suami. Eh? Esok suami nak balik Johor dah.Rasa macam nak cuti jugak esok la. Heee... Eh? Melalut lagi.
Okey. Hari ni mai keje cek nuffnang. Ado lagi rezeki dari nuffnang. Terima kasih kawan-kawan sebab singgah blog kite yang kecik ini klik-klik iklan nuffnang ini. xoxo.


CPUV 25 SEPTEMBER 2015 : KAODIM x MARIA ELENA & THE FACE SHOP- OIL CONTROL

Image
Assalamualaikum...
Amboi tengah sibuk beraya dan terseksa dek jem pun nuffnang tetap berkelip-kelip menceriakan blog i'olls. TQ nuffnang tersayang. 
Iklan kali ini dari Kaodim dan The Face Shop.

#muhamadthaqifaiman and TRAIN

Image
Assalamualaikum.
14September 2015. Day 2 @ KL.
Owh. Ye.  Tujuan ke KL kali ini adalah untuk menghadiri majlis konvo cik nuar aka my BIL since dia dah banyak tolong kite jugak. Senang je cakap nak g situ sini semua dia on sokmo.
Mula-mula SIL nak kasi pinjam kereta. Pastu kite suggest kat husband bergerak dengan train jelah. Saja bagi Thaqif enjoy sikit dan takde masalah untuk cari parking dan nanti susah plak nak kena pulangkan kereta bagai. Husband setuju.
Big yeay... Kemas barang semua, dalam 10am bergerak ke KLCC dahulu.
Hari bekerja. LRT langsung tak sibuk dan takde orang sangat.  Amek port kepala LRT feeling bawak train.
Thaqif very enjoy the view. 

Plan asal nak melawat aquaria tapi ntah cemana sesat masuk AK Avenue.  Dah penat. Tak de mood. Masuk Suria KLCC, cari kedai sticky je beli kiriman kawan pejabat pastu beli aunty anne seketul dua lepak makan kat taman KLCC menghirup udara jerebu. Serius dah penat dan takde arah tuju.  Nak masuk aquaria pun dah terlalu penat nak berjal…

CPUV 22 SEPTEMBER 2015 : PETROSAINS ILLUSION

Image
Assalamualaikum.
Alhamdulillah meriah sungguh september kali ini dengan cpuv dari nuffnang.
Kali ini dari petrosains pulak.

Pameran baru di Petrosains yang bertajuk 'Illusion- Nothing Is As It Seem' telah berjalan dari 4September2015 hingga 10 Januari 2016 nanti.  Nak tahu mengenai illusion? Baca mengenainya  disini ==>> Nothing Is As It Seems: The Art Of Illusion At Petrosains
Cuti sekolah bakal bermula tak lama lagi, jom melawat petrosains untuk memenuhi waktu cuti nanti.
More Info : PETROSAINS| ILLUSION

#muhamadthaqifaiman FLY

Image
Assalamualaikum...
Pertama kali nak bawa anakda menaiki kapal terbang. Nervous sungguh.  Yelah Thaqif tengah membuas.  What if he not sleeping in the flight? What if he crying? What if he cannot stay still at one place?
Banyak sungguh fikir.
KB-SZB|FIREFLY|13SEPTEMBER2015|22;00

Since bawa infant, kite dan Thaqif tak boleh web check-in, kena check-in kat kaunter. Check-in atok dan opah sahajo la online tu.
Sampai airport jam 8pm+ terus check-in kat kaunter kemudian bawa Thaqif main kat gelongsor area KFC. Gambar takdak sebab sibuk dok kejar dia je sepanjang masa. [ Lelah.]
9.15pm dah boleh masuk bording area. Okey fine. Sini ada kejadian.  Ibu dok kalut nak kuarkan IC, matikan phone. Thaqif pergi menyelinap masuk area bording melalui escalator. Pff...laju sungguh.
 Dah masuk area boarding. Menepek je dekat area pintu berlepas tu. Dak Thaqif layan tengok kapal terbang dan lori bawak bagasi dan tangga. Layanz...  Khusyuk tengok kapal terbang
 Ibu dan Thaqif
Atok opah
Menuju ke kapal ter…

CPUV 21 SEPTEMBER 2015 :

Image
Assalamualaikum.
Alhamdulillah. Rezeki dipagi hari.

OH MY GROLIER!

Image
Assalamualaikum...
Korang pernah dengar Grolier tak? Program English for kids camtu. Biasa kat event apa-apa mesti je grolier ni ada jugak. Nice program with a price. Untuk orang macam kite hat biasa-biasa ni, berat la nak keluarkan 3-4k camtu. Ala... bayar bulan jo senang. Tapi masih memikir sebab banyak sangat dah hutang  yang ditanggung.
Last 3 weeks, pergi KB Mall, Grolier ni ada la dok mengejar parent macam kite ni untuk belikan untuk anak.  Masa tu berjaya melepaskan diri. Minggu seterusnya plak kebetulan makan-makan majlis perpisahan kawan ofis. Ada jugak orang Grolier ni datang jumpa bos Rekod promote. Awal-awal i'olls tak join.
Khamis, 17 September 2015. Encik grolier tu datang kat ofis jumpa bos kite, sebab bos kite pun membeli jugak. 3-4x dok ke hulu-hilir sambil doa cepat-cepatlah encik grolier blah. Dia tengok kite senyum, i senyum balik. Diam. (Dia tak berani tanya kite sebab bajet kite anak daro tang-tang)
Sekali ntah macam mana bos kite invite dia cerita pada kami…

CPUV 19 SEPTEMBER 2015 : WALL'S FRUTTARE

Image
Assalamualaikum...
Mood hupdate blog trip ke KL masih kelaut. Semalam trip ke Terengganu plak pun lagilah malas hupdate. Pening kepala tak semena-mena.  Tak cukup rehat maybe.
Anyway, tQ masih ada yang sudi melawat blog ini. Klik-klik nuffnang yang berkelip.
CPUV baru lagi. TQ nuffnang tak pernah melupakan daku.

CPUV 14 September 2015 : Sharp 4K TV Launch & Petronas New Variant Launch

Image
Assalamualaikum...
Tersepi daku sebentar terbang ke Subang. Baru mendarat di KB 15 September.  Maka baru la boleh update CPUV yang baru. Muaahahhaha...

#muhamadthaqifaiman 16 bulan

Image
Assalamualaikum...
Tik.tok.tik.tok. Kejap je dah enam belas bulan. Lagi 2 bulan cukup 18 bulan. Then another 6month he going 2y.
Untuk bulan yang ke-enam belas ini, setiap hari ada je akal baru Thaqif. Makin aktif itu biasa.

Semenjak dua menjak ni Thaqif perasan dia baby. Kalau lepas mandi ke balut dia dengan tuala ala bedung tu mesti dia sendiri sebut 'baby'.
Cakap kat dia 'Awak dah jadi abam la. Dah besar tak boleh panggil baby dah. Abam Thaqif.'  Dia senggih-senggih jelah dengar ibu cakap gitu. Mulalah tanya sape abam, dia tak mo angkat tangan. Tapi kalau tanya siapa baby, sengih sengsorang tangan dok kutil-kutil peha.  Akal panjang.

Selera makan pun dah okey dah. Makan dan minum susu seimbang dah. Tok ayah pun tegur dah nampak nak berisi balik walaupun belum bam-bam oo macam dahulu.

MY PRETTY BOY FOREVER
Cepat sangat pikap apa-apa orang cakap, atau dengar bunyi-bunyi. Dengar bunyi enjin terus tau enjin excabator ke enjin kereta, nampak ambulans dah tau bunyi nenon…

CPUV 7 SEPTEMBER 2015 : Welcome to Shell Campaign

Image
Assalamualaikum...

Alhamdulillah walaupun blogspot.com dah tukar ke blogspot.my menyebabkan view kurang sikit tapi nuffnang still lagi bagi CPUV dari semasa ke semasa.

Gardenia Delicia Chocolate Spread

Image
Assalamualaikum...
Korang pernah try produk baru gardenia Delicia Chocolate Spread tak? 1st time rasa ni makan kat rumah kakak. Sedap. Macam nutella, tapi brand gardenia yang dibuat kat Malaysia. Pastu aim la nak beli kat econjaya semua, tapi selalu out of stock je.  2 weeks ago, pergi econjaya dan stock baru je sampai. Terus grab la sebotol.
Gardenia Delicia Chocolate Spread ni datang dalam dua perisa (eh betul ke?) Hazelnut Chocolate dan Milky Chocolate.  Sangat sedap dimakan dengan roti, wafer, buah.  My favourite Hazelnut Chocolate Spread. Yum.yum. My supper = Roti +hazelnut spread ni la.
Love it so much. Sebab coklat taklah manis sangat. Bukan rasa gula. Just coklat dan hazelnut semata. Creamy gitu. Yum.
 Sometimes for breakfast too. Breakfast selalunya makan sambil melayan Thaqif makan sama la. Thaqif love it too. Selalu dia jilat inti jugak. Pastu frust inti coklat tu menyerap dalam roti, last makan jugak sekali dengan roti. Makan sambil main pun abes la sekeping roti dengan h…

Tanjong Demong Beach Resort

Image
Assalamualaikum
Hari tu kan kite pergi kursus 3hari 2 malam di Tanjong Demong Beach Resort Bukit Kluang Kuala Besut Terengganu.
Memula kat manakah resort ni? Dalam agoda ke tak pernah jumpa pun. So laju-lajulah google tempat ni. Dan ternyata terkagum dengan gambar resort ni. Okey, lets see how bila sampai.
Memula check-in kat receptionist itu nampak banyak kereta kat parking. Risaulah eh, nak kena parking sini apa sebab bangunan bilik-bilik macam ke belakang je. Pastu adik manis tu bagitau, boleh drive masuk sampai depan bilik. Bilik ni bangunan lepas kolam renang. Fuhh... Lega...
Parking lot yang luas dan banyak.
 Masuk-masuk terus cermin dan almari kat dinding, pintu belakang tu toilet.
 Creative cabinet here. Selamat la dari Thaqif capai mencapai cawan ye.
(gambar ihsan dari website tanjong demong sendiri)

Bilik air yang besar, i like!
 Separate shower. Love it!
The Restaurant. Walaupun open air gitu sebelah swimming pool tapi suasana best.
 Playground for kids
 Banyak juga mainan…