Tanjong Demong Beach Resort

Assalamualaikum

Hari tu kan kite pergi kursus 3hari 2 malam di Tanjong Demong Beach Resort Bukit Kluang Kuala Besut Terengganu.

Memula kat manakah resort ni? Dalam agoda ke tak pernah jumpa pun.
So laju-lajulah google tempat ni.
Dan ternyata terkagum dengan gambar resort ni.
Okey, lets see how bila sampai.

Memula check-in kat receptionist itu nampak banyak kereta kat parking. Risaulah eh, nak kena parking sini apa sebab bangunan bilik-bilik macam ke belakang je.
Pastu adik manis tu bagitau, boleh drive masuk sampai depan bilik. Bilik ni bangunan lepas kolam renang.
Fuhh... Lega...

Parking lot yang luas dan banyak.

 Masuk-masuk terus cermin dan almari kat dinding, pintu belakang tu toilet.

 Creative cabinet here. Selamat la dari Thaqif capai mencapai cawan ye.

(gambar ihsan dari website tanjong demong sendiri)


Bilik air yang besar, i like!

 Separate shower. Love it!

The Restaurant. Walaupun open air gitu sebelah swimming pool tapi suasana best.

 Playground for kids

 Banyak juga mainan kat playground ni tapi sunyi je pasal kanak-kanak pakat syok terjun kolam.

Swimming pool.

Siap ada gelongsor terjun dalam air.

Suka sekeliling pool ni ada pondok kecil yang boleh parents berehat sambil tengok anak main air.

 Di tepian pantai, untuk orang dewasa nak bermain bola tampar pun boleh.

Pendek kata puas hati bertapa 3 hari 2 malam kat Demong ni. Selesa. Bilik luas. Walaupun katil itu single je, kami anak beranak bawak turun tilam ke bawah semua terus jadi katil super besar untuk tidur. Thaqif paling puas hati guling-guling atas tilam begitu.

Resort ni ada tender dengan kerajaan kot, sentiasa dapat tempahan kursus etc tu yang tak buka iklan kat agoda etc tu. Yela sini serius selesa banyak bilik, dewan pun banyak, surau, playground, pool semua complete tu yang menjadi pilihan tempat untuk kursus.

Yang penting bersih dan selesa. Makanan pun sedap-sedap.

Apa-pun boleh refer sendiri di http://dbr.com.my/









Comments

  1. Menarik tempat ni.. Blh bawak family holiday..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesa sesuai sgt nak bercuti dan berehat.

      Delete
  2. Kebetulan tengah plan nak g holiday kat Terengganu...Boleh masuk dalam list untuk consideration...hihihi

    ReplyDelete
  3. memang nampak best lah
    berapa dia punya harga tu

    ReplyDelete
  4. nampak best je, seronok juga sesekali bawa family outing kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sambil2 join kursus bawak la anak bujang sekali ngan atok opah dia.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my