#muhamadthaqifaiman FLY

Assalamualaikum...

Pertama kali nak bawa anakda menaiki kapal terbang. Nervous sungguh. 
Yelah Thaqif tengah membuas. 
What if he not sleeping in the flight? What if he crying? What if he cannot stay still at one place?

Banyak sungguh fikir.

KB-SZB|FIREFLY|13SEPTEMBER2015|22;00


Since bawa infant, kite dan Thaqif tak boleh web check-in, kena check-in kat kaunter. Check-in atok dan opah sahajo la online tu.

Sampai airport jam 8pm+ terus check-in kat kaunter kemudian bawa Thaqif main kat gelongsor area KFC. Gambar takdak sebab sibuk dok kejar dia je sepanjang masa. [ Lelah.]

9.15pm dah boleh masuk bording area. Okey fine. Sini ada kejadian.
 Ibu dok kalut nak kuarkan IC, matikan phone. Thaqif pergi menyelinap masuk area bording melalui escalator. Pff...laju sungguh.

 Dah masuk area boarding. Menepek je dekat area pintu berlepas tu.
Dak Thaqif layan tengok kapal terbang dan lori bawak bagasi dan tangga.
Layanz...
 Khusyuk tengok kapal terbang

 Ibu dan Thaqif

Atok opah

Menuju ke kapal terbang.

Naik je kapal terbang Thaqif pelik-pelik dengar bunyi enjin kapal terbang. Pramugari datang pakaikan belt pun Thaqif blurr. Dah pramugari menghilangkan diri cepat-cepat dia nak bukak belt, nak turun dari kerusi. Lucky dapat kontrol pujuk dia menyusu dan dalam beberapa minit setelah lampu dipadam. Thaqif pun padam jugak. Kihkihkih...

Sebaik sahaja kapal terbang mendarat, lampu dinyalakan. Thaqif pun menyala. Ahakz... 
Jumpa papanya terus sesengih la.
Pergi makan kat kedai makan pun dia la paling aktif. 

Tidur rumah SIL, bilik mengadap lampu beranda. Sengsara menunggu Thaqif tidur sibuk main, kejap nak keluar bilik, kejap main suis, macam-macam. Ada kol 2 pagi kot baru dia lena. Hahaha.. Ibu dah pengsan terlebih dahulu, papa je melayan Thaqif main.
Sejak jadi ibu ini 1st time la rasa anak tidur paling lambat.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1