#muhamadthaqifaiman and TRAIN

Assalamualaikum.

14September 2015.
Day 2 @ KL.

Owh. Ye. 
Tujuan ke KL kali ini adalah untuk menghadiri majlis konvo cik nuar aka my BIL since dia dah banyak tolong kite jugak. Senang je cakap nak g situ sini semua dia on sokmo.

Mula-mula SIL nak kasi pinjam kereta. Pastu kite suggest kat husband bergerak dengan train jelah. Saja bagi Thaqif enjoy sikit dan takde masalah untuk cari parking dan nanti susah plak nak kena pulangkan kereta bagai.
Husband setuju.

Big yeay...
Kemas barang semua, dalam 10am bergerak ke KLCC dahulu.

Hari bekerja. LRT langsung tak sibuk dan takde orang sangat.
 Amek port kepala LRT feeling bawak train.

Thaqif very enjoy the view. 


Plan asal nak melawat aquaria tapi ntah cemana sesat masuk AK Avenue. 
Dah penat. Tak de mood. Masuk Suria KLCC, cari kedai sticky je beli kiriman kawan pejabat pastu beli aunty anne seketul dua lepak makan kat taman KLCC menghirup udara jerebu. Serius dah penat dan takde arah tuju. 
Nak masuk aquaria pun dah terlalu penat nak berjalan.
Dah sesat pastu tambah tolak bahagi darab dengan mengejar Thaqif lagi.

 Budak kecik yang tak pernah habis tenaga. Nak pergi berenang katanya.


 Buat drama tengah jerebu.

 Lari-lari cari papa.

 Lompat si katak lompat.

Saja buat drama lagi... Dah penat dan mengantuk gara-gara tidur lambat malam sebelumnya.

Dari KLCC terus menuju ke PWTC aka tempat konvo.
Thaqif dok tungu train tu saja agah dia main angin dari kipas sekali tertidur camgitu ajo...
Kahkahkah...

Kat PWTC tu.
Bebosan menunggu atok opah dan semua orang sampai.
Cari port lepak selfie anak beranak kejap.

Gambor lain orang konvo etc semua dalam kamera canggih BIL. Kihkihkih.Tahun bila ntah nak transfer gambar tak tau.

Sekian 2nd day at KL.

Comments

  1. sonoknya dia...

    Aqil pon tiap kali cerita thomas selalu ckp ''mama nak nek'' smbil tunjuk thomas tp bl la boleh naik xtau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la bawa abam aqil naik train.sure seronok.tapi jangan pegi hari cuti la.padat yg amat train itu nanti.pegi weekdays baru blh biarkan anak explore train.mcm thaqif naik ni 1 gerabak tu kami ja ada.so puas la nk berlari atau nak dok kat seat mana pn.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Pengalaman membeli di 11street.my

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan