Merisik : Bila abah terjebak bersama...

Huhu...seperti yang saya pernah update sebelum ini, mama approve, i say yippie! Kali ini abah pulak menyambung kira, excited la. Saya call mama pagi ini sebab semalam ada missed call dari mama, saya da gusar mama nak tanya pasal hal tu ke, sebab saya belum dapat jawapan dari mr. Malam semalam mr. cakap dah comfirm dengan ayah dia, jadi aku lega, dengan berani la telefon mama. Ya, dah comfirm hari deepavali mereka pergi. Nge. Sedar-sedar mama past telefon kat abah. Terus soalan,
"Nak datang hari apa? Pukul berapa? Berapa orang nak datang? Comfirm betul-betul dengan dia..."
 Tu dia. terkulat-kulat aku nak jawab.

Aduh, hari tu nak suruh pergi berjalan sahaja, buat mudah-mudah, ringkas - signifikasi merisik je. Nah! tetiba sekarang abah bagi soalan begitu-begitu, rasa macam complicated la pulak. Oh! Macam tu agaknya kakak-kakak saya dulu kena lalui masa mereka nak dirisik khabar. Positifkan diri saya. Sabar sajalah, aku kena memahami, abah sangat mementingkan tetamu, mementingkan masa, nak tak nak dengar dan ikut sahajalah. To mr. : Sorry dear, will make you call your parents again. ^__^.
...Love on the air...

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1