Skip to main content

Senarai semak kahwin

copy paste senarai semak dari blog orang lain.
just nak confirmkan same tak dengan check list sendiri.


Tarikh
 Nikah : 1 Jun 2013 (sabtu)
Resepsi : 2 Jun 2013 (ahad)
Bertandang :(Belum ditetapkan lagi)
Tempat
  Nikah & Resepsi : Masjid & Rumah sendiri

Masa 
Nikah: lepas solat Zohor.

Warna tema 
Nikah,resepsi & bertandang : Putih+ Cream, Gold+ Dark Brown, Blue turqoise+ Silver

Jurunikah/Pembaca Doa/Saksi 
Jurunikah : Abah urus
Saksi : tak pasti.
Pembaca doa semasa Resepsi : tak pasti

 

Kursus kahwin & dokumen penting
Duit hantaran: belum siap
 Mas kahwin: belum siap
 Kursus kahwin (Perempuan) : belum
 Kursus kahwin (Lelaki)     : belum
 HIV test : belum
 Borang nikah : belum
 Borang Tok Kadi: belum
 Surat Akaun Bujang (Perempuan): belum
Surat Akaun Bujang (Lelaki) : belum
Borang Kebenaran Nikah: belum
Tandangan wali : belum.

Jumlah tetamu 
 Nikah : Keluarga terdekat, rakan-rakan, jiran-jiran, bakal keluarga (max 100) 
Resepsi : Anggaran 800++ tetamu 

Jamuan 
Nikah : Masak sendiri (Abang Arkeh + k. Ieyza setel)
Resepsi : Masak sendiri (Abang Arkeh + k. Ieyza setel)
Bertandang : Keluarga tunang masak sendiri

Kek kahwin 
Resepsi: Cupcakes tempah dengan sepupu
Bertandang : tak perlu

Kad jemputan 
Printing :Belum survey sebab cik Nurul nak design

Senarai tetamu 
Nikah : keluarga terdekat

Resepsi:700 kad abah dan mama, 100+ kad untuk kami berdua

Mekap 
Nikah: mekap sendiri
Resepsi: belum pasti
Bertandang : mekap sendiri
Henna artist
berinai sendiri bersama girlfriends.

Tema pelamin dan hiasan 
 Nikah : Nikah kat masjid
Resepsi: garden in fall
Bertandang : ocean blue (mungkin mini pelamin je)
Persalinan pengantin (saya punya)
Nikah : belum pasti
 Resepsi: belum pasti
 Bertandang : hantar tailor

Veil nikah : pakej bridal
Veil Resepsi : pakej bridal
Veil bertandang : pakej bridal

tudung nikah : shawl belum beli
tudung resepsi : halfmoon done
tudung bertandang : halfmoon done

kasut : pakej bridal

Persalinan pengantin (dia punya)
Nikah : belum beli
 Resepsi: pakej bridal
 Bertandang : belum jahit

songkok dan sampin nikah : belum beli & pinjam abah

aksesori untuk baju resepsi : pakej bridal

kasut : belum beli

Pengapit / dayang 
 Nikah: my bestfriends
 Resepsi: my bestfriends

Family attire 
Nikah : hitam atau ikut suka 
 Resepsi : hijau lumut
family lelaki: pink

Pengapit attire 
biru - haha. belum buat keputusan

Hantaran
  
For Her :his family will do it

For Him : saya buat sendiri

Official photographer (OP) 
 Nikah,resepsi & bertandang : pakej bridal

Official Videographer (OV) 
takde kot 
Doorgift
Nikah:  takde kot. 
Resepsi : brown paper bag + doily paper (belum order)
cupcakes (belum order)
mineral water (belum beli)
gula-gula (belum beli)
yassin  (belum beli)
bertandang : belum pasti

Bunga pahar 

 Resepsi: saya buat sendiri
Bertandang: perlu ke? nanti saya buat

Handbouquet 

Nikah: Fabric Flower  buat sendiri
Resepsi: Fabric Flower  buat sendiri
Bertandang : Fabric Flower  buat sendiri 

Hiburan 
PA system : tak de kot
List lagu sepanjang majlis:
tak de kot
kompang : tak de kot

Hal lain-lain/ DIY stuff 

 Penunjuk arah:
print sendiri

Bunting :  free dari pakej bridal

Guestbook:
buat sendiri. belum print

Welcome signage :
banner dari pakej bridal

 Bunga Manggar : belum beli.

 Corsage :
belum beli

Centerpiece:
belum pasti

thank you tag : cop rubber stamp kat doily paper je

photobooth :belum beli bahan

belon : tak perlu

Bilik Pengantin
Katil : guna yang sedia ada
Decoration : pakej bridal

Tambahan 
spa : tak perlu
kuruskan badan : on da way. hahahaha. 
deposit & sewa rumah : belum cari rumah

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-