Skip to main content

W-Preparation : Baju Family...

Assalamualaikum...
Hehehe... lama meninggalkan update kahwin-kahwin ken?
Warna tema untuk majlis resepsi gold + dark brown, chit-chat dengan sister for family cari baju warna hijau lumut gitu. Baru sesuai. Really better kaum family warna berbeza dengan pengantin nanti over shadow, tak suka ye...  
Minggu lalu, disebabkan glue gun itu meletops! Gegas-gegas keluar pergi jalan TAR nak beli glue gun kat Sin Yin, Semua House tu konon Isnin still cuti boleh sambung berbunga telor tapi harapan jer sebab macam trauma lak takut meletop lagi.Ngeh3. Sempat cuci-cuci mata jugak kat sekitar jalan TAR tu tengok kain lawo-lawo...
Sekarang tengah in, kain pasang sulam dan kain songket jugak... Adoi...u know, hijau lumut camtu adalah menawan, nampak soft je... Dum. Its truly beautiful... Songket pun chanteks, nampak ayu jer... FYI, kami adik-beradik kesemuanya perempuan. Empat orang BIL itulah abangku. Huhu...
Geram.geram.geram je tengok songket itu untuk semua kakakku. He. Baru majlis perkahwinan tu klasik jer ken? For mama, saya pilih kain cotton, already shop 1pcs, tanah warna dark choc + bunga warna hijau turqoise. Lain sikit dari tema tapi rasanya sesuai, baru di cam sebagai ibu pengantin. Untuk abah, saya akan cari warna dark choc juga... 
Tak sabar. Tak sabar.
Will update bila dah selesai shopping. Hoorey!


Comments

  1. la..belom abes shopping lg? hehehe

    yang.. nnti share ek jenis kaen. Sya xtaw La.. nk bg kaen kt bridesmaid ngn fmly (planning) tp xtaw kaen jenis ap. logic xbg chiffon plain? ke satin? ke kaen corak2? ha..kan da blur.. uwaaaa

    ReplyDelete
  2. suka la tew dapat shopping lagi hehehe

    ReplyDelete
  3. WE - suka sangat, abeskan duet tunang...kahkahkah...

    ReplyDelete
  4. @sya -not yet...hehehe... tension sebab kursus kahwin asyik kena posponed, kali ni nak outing dan shopping abeskan duet tunang. material kain eh, kawan saya hari tu dia beli plain satin jer bg kat family n bridemaids dia,ikot suka la nak buat bj ape. canteks jugak...untuk saya nk beli songket tu kot.walau yg murah jer tp ok la tu...a gift for family.hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-