Followers

Thursday, 31 January 2013

W-Preparation : Baju Family...

Assalamualaikum...
Hehehe... lama meninggalkan update kahwin-kahwin ken?
Warna tema untuk majlis resepsi gold + dark brown, chit-chat dengan sister for family cari baju warna hijau lumut gitu. Baru sesuai. Really better kaum family warna berbeza dengan pengantin nanti over shadow, tak suka ye...  
Minggu lalu, disebabkan glue gun itu meletops! Gegas-gegas keluar pergi jalan TAR nak beli glue gun kat Sin Yin, Semua House tu konon Isnin still cuti boleh sambung berbunga telor tapi harapan jer sebab macam trauma lak takut meletop lagi.Ngeh3. Sempat cuci-cuci mata jugak kat sekitar jalan TAR tu tengok kain lawo-lawo...
Sekarang tengah in, kain pasang sulam dan kain songket jugak... Adoi...u know, hijau lumut camtu adalah menawan, nampak soft je... Dum. Its truly beautiful... Songket pun chanteks, nampak ayu jer... FYI, kami adik-beradik kesemuanya perempuan. Empat orang BIL itulah abangku. Huhu...
Geram.geram.geram je tengok songket itu untuk semua kakakku. He. Baru majlis perkahwinan tu klasik jer ken? For mama, saya pilih kain cotton, already shop 1pcs, tanah warna dark choc + bunga warna hijau turqoise. Lain sikit dari tema tapi rasanya sesuai, baru di cam sebagai ibu pengantin. Untuk abah, saya akan cari warna dark choc juga... 
Tak sabar. Tak sabar.
Will update bila dah selesai shopping. Hoorey!


4 comments:

  1. la..belom abes shopping lg? hehehe

    yang.. nnti share ek jenis kaen. Sya xtaw La.. nk bg kaen kt bridesmaid ngn fmly (planning) tp xtaw kaen jenis ap. logic xbg chiffon plain? ke satin? ke kaen corak2? ha..kan da blur.. uwaaaa

    ReplyDelete
  2. suka la tew dapat shopping lagi hehehe

    ReplyDelete
  3. WE - suka sangat, abeskan duet tunang...kahkahkah...

    ReplyDelete
  4. @sya -not yet...hehehe... tension sebab kursus kahwin asyik kena posponed, kali ni nak outing dan shopping abeskan duet tunang. material kain eh, kawan saya hari tu dia beli plain satin jer bg kat family n bridemaids dia,ikot suka la nak buat bj ape. canteks jugak...untuk saya nk beli songket tu kot.walau yg murah jer tp ok la tu...a gift for family.hehehe

    ReplyDelete