Followers

Thursday, 10 January 2013

Wed Preps : OP Nikah + Outdoor Murah

Assalamualaikum...
Hari ini nak cerita pasal OP...
Kalau pernah baca actually OP termasuk dalam pakej bridal yang saya ambil tu. Dalam pakej tu saya dapat 2 roll shoot. Ikutkan saya pada mulanya nak split, 1 roll untuk nikah, dan 1 roll pada hari resepsi itu sebab malas nak terlalu banyak tukar baju ke hapa masa hari resepsi. Nak layan tetamu je, (gambar, tukar-tukar baju semua tu kira buat hari nikahlah). 

Jimat kononnya... Lepas tu jadi sawan, tunang pun tak ada OP, gambar pun kurang, kahwin sekali seumur hidup u (insya-Allah), haruslah nak simpan kenangan banyak, rite? Ikutkan, boleh je tambah dengan bridal tu lagi untuk gambar hari nikah, tambah duit RM300 je. Tapi kalau boleh saya nak banyak-banyak gambar cantik, menarik, dan hasil kerja yang berbeza (banyak OP). Tapi bajet saya ciput je. Macam mana nak dapat tu? Balik-balik tanya OP paling murah RM950, which cover on nikah + resepsi + some outdoor  ada album bagai la.Gigit bibir jugaklah. Nak kena argue dengan en.Tunang lagi.

Bagaikan matahari menerangi siang(acece), apabila terbaca post b2b cik Syafiqa Arteta link blog  Saffiyah osman ex b2b yang berkongsi tips untuk kurangkan bajet kahwin tu.
Katanya : OP ni kalau rasa xcukup baget just hire ja minta lepa snap dan bagi soft copy.nanti ada duit lepas kawen p cuci sendiri.hehehe..

Fikir-fikir, yes, its genius u'all. Kalau nak gatal-gatal nak buat album sticky semua tu pun, lepas kahwin, ada duit lebih boleh je buat sticky album bagai tu dengan syarikat printing yang karangkraf tu, korang boleh edit-edit sendiri lagi kan...

Terus saya pm dekat BIL yang mana dia sangat gila kamera, rajin mengikut otai-otai photog buat photoshoot, masuk pertandingan semua. Haruslah dia expert tentang ni kan?Dia orang yang tepat untuk saya rujuk.

Saya minta dia carikan OP untuk hari nikah saya sekali dengan outdoor pada hari yang sama tapi nak dalam soft copy je. 
Jawapan BIL adalah positif. Saya tersenyum lebar. Seronok. Exact price belum pasti yang penting bawah RM500 la.

#BIL pun macam excited je, dia siap tag gang gambar beliau kat fB, rasanya nak bincang pasal ni la.eii...seronoknya...^__^

tepek gambar tuan punya blog sekeping...

did you think i mustard enough? tet!

5 comments:

  1. yeah...teha pon buat gituuteha mntak tlg abg kawan teha amik kan gmbr..edit n print teha buat sendiri..die caj dlm 400 jep tuk nikah n solemnization..hee..rezekii..hee..bajett uollssss;p...mase tunang teha beli kat groupon, dorg just amik gmbr jek..heeee

    ReplyDelete
  2. mustard yellow ngam ngan u la dear!! love it

    ReplyDelete
  3. fateha - sangat save kan teha...huhu...kenapa masa tunang saya tak fikir macam tu...terlalu nak simple...lepas tu menyesal...nk tunang lagi sekali boleh? hahaha

    eddany - ^__^ tQ dear...baju baru, nk pakai g kenduri kawan, tp xtahan dgn kecomelan peplum ni, rasmi dulu buat g keje.he.

    ReplyDelete
  4. cantik lah u pakai mustard colours dear..

    ReplyDelete