Followers

Thursday, 14 February 2013

Date Jam 6.00 pagi @ KFC

Assalamualaikum...
12 Februari 2013, saya selamat sampai di KL, Hentian Putra. En.Tunang dah sedia menanti. Terharu, dia sampai di Hentian Putra seawal jam 3.00 pagi lagi. Bas saya sampai jam 5.30pagi. Perut lapar tak diisi dari malam sebelumnya. Terus saya heret en.Tunang ke KFC.

Lepas order, dapat makanan, dan ambil tempat duduk.

Me : kenapa awal sangat datang tadi?
Him : Rindu.
Me: Rite, yeah.
Him : Risau tak tersedar nanti.
Me : Pernah ke macam tu? 
Him : <jongket bahu>
Me : I'm okay. Just certain time I miss mama.
Him : B ada dengan sayang.
Me : I know <smile>

Since I be home we didn't message / call too much, mum gone, I be more busy to do everything. We do normal talk while eating, about mum, dad, family, and the wedding...

Him : Ingat tak ayah datang kL hari tu, ayah cakap nak minta wedding tangguh ke bulan 8 sebab saudara ayah kat Johor tak boleh balik masa bulan 6.
Me : Abah nak suruh teruskan seperti biasa, sayang pun malas nak tangguh lagi, lets settle it. Belah sayang, buat je bulan 6, belah B buatlah bulan 8. Even our friends yang tak dapat datang time resepsi, boleh pegi time bertandang.
Him : B pun nak camtu. Cepat-cepat nikah. Risau sayang sesorang. Nak teman sayang.
Me : Thank you. Nak cepat-cepat isi borang tukar kampung, kesian abah sesorang.
Him : B izinkan. Itu yang terbaik boleh jaga mak dengan ayah jugak.
Me : <Senyum lebar.>

Ya Allah, terima kasih kurniakan dia yang memahami, yang sentiasa ada disisiku saat senang dan susah. Ya Allah berikan kami kesabaran dan kekuatan dalam menghadapi ujian-Mu, kami manusia yang tidak sempurna. Kami bergantung pada-Mu Ya Rabb, permudahkan urusan kami.

2 comments:

  1. semoga awak sentiasa kuat hadapi semua dugaan nie dear:)

    ReplyDelete