Scene bakal suami jemput balik kerja

Assalamualaikum...

18 Feb 2013,4.55pm 
LOVE calling... <pelik! biasa saya yang call dia lepas kerja>
Me : Hello?
Him : Assalamualaikum... Sayang balik pukul bape?
Me : Waalaikumusalam. Pukul 5. Kenapa b? <bunga2.bunyi macam dia dalam kete.nak jumpe ke?yeah!>
Him : Nak bakal suami pegi amek tak?
Me : Nak. Dah agak dah, bunyi macam b dalam kete. <senyum meleret>
Him : Nak makan tak?
Me : Tak. Eh.Nak!
Laju-laju kemas barang dan kunci pintu pejabat...

18 Feb 2013, 5.15pm
Berlari ke kereta dalam hujan renyai-renyai.
Him : Assalamualaikum<Muka masam>
Me : Waalaikumusalam. Kenapa?
Him : Kenapa cantik sangat?
Me : Biasa je. <baju kurung n mekap dah entah kemana>
Him : Tak adil. Hari-hari cantik datang office. B tak boleh tengok.
Me : Kerja kat sinilah macam tu.
Him : Tak dapat.
Me : Sabar sajalah.
Him : Tiga bulan lagi.
 
Me : B dari mana?
Him : HQ.
Me : Ni dah habis kerja ke?
Him : Hari ni sampai malam. Ala balik sekarang pun jem jugak. Lagipun kira rehat petanglah sekarang.
Me : Okey.
Him : Bila lagikan nak rasa bakal suami jemput time balik kerja.
Me : Yup. Surprise jer kan?
Him : Semalam kita tak sepenuhnya dating. Ada adik.
Me : Mengada.
Him : Nak makan kat mana ni?
Me : B nak makan apa?
Him : Tak kisah.
Me : B dah makan tak?
Him : Dah. Lunch tadi.
Me : <Senyum>
Him : Bukan burger kan?
Me : Prosperity. <dah 2minggu mintak tak dapat>
Him : Mc D sini kat mana?
Me : Dekat masjid bulat.
Him : Adoi! Kenapa dekat sangat...

mcD selepas hujan. marvellous! 
Double prosperity for me, double cheese burger for him. 
Makan 3/4 jer prosperity, en.Tunang yang habiskan. Tak larat. Ini semua gara-gara cik kat kaunter tu silap dengar order. Bagitau beef biasa, tapi dia ingat double. Haru!





Comments

  1. alololooo... bakal suami jemput yea. comel je.. :)

    ReplyDelete
  2. @Amalina - love when he care...

    ReplyDelete
  3. @cintabella - harap2 lepas kahwin pun kekal sweet begini...buat entri di blog supaya nanti boleh mengimbau kenangan bersama...

    ReplyDelete
  4. uishhh, ni yg rasa esok nk bwk bekal gi keje

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1