Skip to main content

Scene bakal suami jemput balik kerja

Assalamualaikum...

18 Feb 2013,4.55pm 
LOVE calling... <pelik! biasa saya yang call dia lepas kerja>
Me : Hello?
Him : Assalamualaikum... Sayang balik pukul bape?
Me : Waalaikumusalam. Pukul 5. Kenapa b? <bunga2.bunyi macam dia dalam kete.nak jumpe ke?yeah!>
Him : Nak bakal suami pegi amek tak?
Me : Nak. Dah agak dah, bunyi macam b dalam kete. <senyum meleret>
Him : Nak makan tak?
Me : Tak. Eh.Nak!
Laju-laju kemas barang dan kunci pintu pejabat...

18 Feb 2013, 5.15pm
Berlari ke kereta dalam hujan renyai-renyai.
Him : Assalamualaikum<Muka masam>
Me : Waalaikumusalam. Kenapa?
Him : Kenapa cantik sangat?
Me : Biasa je. <baju kurung n mekap dah entah kemana>
Him : Tak adil. Hari-hari cantik datang office. B tak boleh tengok.
Me : Kerja kat sinilah macam tu.
Him : Tak dapat.
Me : Sabar sajalah.
Him : Tiga bulan lagi.
 
Me : B dari mana?
Him : HQ.
Me : Ni dah habis kerja ke?
Him : Hari ni sampai malam. Ala balik sekarang pun jem jugak. Lagipun kira rehat petanglah sekarang.
Me : Okey.
Him : Bila lagikan nak rasa bakal suami jemput time balik kerja.
Me : Yup. Surprise jer kan?
Him : Semalam kita tak sepenuhnya dating. Ada adik.
Me : Mengada.
Him : Nak makan kat mana ni?
Me : B nak makan apa?
Him : Tak kisah.
Me : B dah makan tak?
Him : Dah. Lunch tadi.
Me : <Senyum>
Him : Bukan burger kan?
Me : Prosperity. <dah 2minggu mintak tak dapat>
Him : Mc D sini kat mana?
Me : Dekat masjid bulat.
Him : Adoi! Kenapa dekat sangat...

mcD selepas hujan. marvellous! 
Double prosperity for me, double cheese burger for him. 
Makan 3/4 jer prosperity, en.Tunang yang habiskan. Tak larat. Ini semua gara-gara cik kat kaunter tu silap dengar order. Bagitau beef biasa, tapi dia ingat double. Haru!





Comments

  1. alololooo... bakal suami jemput yea. comel je.. :)

    ReplyDelete
  2. @cintabella - harap2 lepas kahwin pun kekal sweet begini...buat entri di blog supaya nanti boleh mengimbau kenangan bersama...

    ReplyDelete
  3. uishhh, ni yg rasa esok nk bwk bekal gi keje

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-