Skip to main content

W-Preparation : Kasut Kahwin

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...progress wedding preparation hari demi hari semakin laju diupdate. Terima kasih buat kakak-kakak tersayang yang sentiasa mengambil tahu, buat ayahanda yang tercinta, en. Tunang yang sentiasa bersama-sama menjayakan progress ini.Terima kasih buat semua yang turut membantu. 
Hari ni nak cerita pasal kasut kahwin pula.
Kasut akan melengkapkan persalinan indah dihari bahagia... 
Untuk pemilihan kasut, pada saya ia bukan sahaja kena kelihatan cantik tetapi juga haruslah selesa untuk dikenakan sepanjang majlis berlangsung.
Saya memang jarang mengenakan kasut bertumit tinggi, lebih selesa dengan flat atau wedges sahaja.
Ah! Itu semua penangan dari my dear en.Tunang, beliau tak benarkan saya pakai kasut tinggi. Risaulah. Untuk kesihatanlah. Macam-macam alasanlah.
So for my big day, flat or wedges be my choice?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Its Jelly Shoes!
But not the pink one...
Its beige color...
Hoorey....
Satu color yang sesuai untuk ketiga-tiga majlis, nikah, resepsi dan juga bertandang.
Bonus untuk saya lagi bila lepas majlis, kasut itu boleh dipakai untuk ke pejabat! Yeay!
A big thank you to cik susu sebab sponsor kasut kahwin saya...
Jauh-jauh bawak balik kasut nan sepasang dari Jakarta. Sayang cik susu sangat, nanti saya rajin-rajin memasak dan bawa bekal untuk cik susu.
 Satu lagi perkara yang terlepas dari bebanan.
#tapi hari tu jalan-jalan kat curve,the street jumpa Jelly Shoes warna gold, chanteks sangat. Nak beli tapi en.Tunang tak kasi...Sob.sob.sob. tak pe nanti saya pujuk jugak dia pegi sana lagi. Nak beli juga..Buat koleksi.
#18 Feb 2013 setel

Comments

  1. comel nye kasut kawen awak :p

    ReplyDelete
  2. @WE - hehehe...tQ...sponsor oleh kawan ofis sebab dia tahu saya suka jelly shoes ni. + memang niat nak cari warna beige untuk wedding pun.alhamdulillah. rezeki.

    ReplyDelete
  3. jelly shoes selesa kan??

    tp Sya kaki size cm gajah. xseswai. nnti die mengembang. kaki gedabak seswai jenis leather supaya die hold/mold sket kaki tu. sadisss.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. @SYA - selesa sangat...huhu...macam le kaki kte comey sangat ken, kte belasah jer janji selesa tak sakit kaki masa hari tersebut...nak diri lama2 sepanjang hari sadis kot.

    ReplyDelete
  5. kat mne awk beli kasut tue ea?

    ReplyDelete
  6. @norul - kawan saya yang beli kat Jakarta. also penah nampak ni kat Curve area the street.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-