W-Preparation : Kasut Kahwin

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...progress wedding preparation hari demi hari semakin laju diupdate. Terima kasih buat kakak-kakak tersayang yang sentiasa mengambil tahu, buat ayahanda yang tercinta, en. Tunang yang sentiasa bersama-sama menjayakan progress ini.Terima kasih buat semua yang turut membantu. 
Hari ni nak cerita pasal kasut kahwin pula.
Kasut akan melengkapkan persalinan indah dihari bahagia... 
Untuk pemilihan kasut, pada saya ia bukan sahaja kena kelihatan cantik tetapi juga haruslah selesa untuk dikenakan sepanjang majlis berlangsung.
Saya memang jarang mengenakan kasut bertumit tinggi, lebih selesa dengan flat atau wedges sahaja.
Ah! Itu semua penangan dari my dear en.Tunang, beliau tak benarkan saya pakai kasut tinggi. Risaulah. Untuk kesihatanlah. Macam-macam alasanlah.
So for my big day, flat or wedges be my choice?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Its Jelly Shoes!
But not the pink one...
Its beige color...
Hoorey....
Satu color yang sesuai untuk ketiga-tiga majlis, nikah, resepsi dan juga bertandang.
Bonus untuk saya lagi bila lepas majlis, kasut itu boleh dipakai untuk ke pejabat! Yeay!
A big thank you to cik susu sebab sponsor kasut kahwin saya...
Jauh-jauh bawak balik kasut nan sepasang dari Jakarta. Sayang cik susu sangat, nanti saya rajin-rajin memasak dan bawa bekal untuk cik susu.
 Satu lagi perkara yang terlepas dari bebanan.
#tapi hari tu jalan-jalan kat curve,the street jumpa Jelly Shoes warna gold, chanteks sangat. Nak beli tapi en.Tunang tak kasi...Sob.sob.sob. tak pe nanti saya pujuk jugak dia pegi sana lagi. Nak beli juga..Buat koleksi.
#18 Feb 2013 setel

Comments

  1. @WE - hehehe...tQ...sponsor oleh kawan ofis sebab dia tahu saya suka jelly shoes ni. + memang niat nak cari warna beige untuk wedding pun.alhamdulillah. rezeki.

    ReplyDelete
  2. jelly shoes selesa kan??

    tp Sya kaki size cm gajah. xseswai. nnti die mengembang. kaki gedabak seswai jenis leather supaya die hold/mold sket kaki tu. sadisss.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. @SYA - selesa sangat...huhu...macam le kaki kte comey sangat ken, kte belasah jer janji selesa tak sakit kaki masa hari tersebut...nak diri lama2 sepanjang hari sadis kot.

    ReplyDelete
  4. kat mne awk beli kasut tue ea?

    ReplyDelete
  5. @norul - kawan saya yang beli kat Jakarta. also penah nampak ni kat Curve area the street.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1