Skip to main content

Couple itu...

Assalamualaikum...
Hari ni ada pasar tani kat area rumah...Dah habis shopping breakfast dan pesanan dari ofismate, duduk menunggu housemate sambil makan kuih. One time, terpandang ke arah flat itu. Saya nampak 1 couple husband and wife (55-65 years), mereka baru keluar dari rumah with all the belonging, luggage. Erm... saya terbayangkan mereka itu macam mama dan abah. Datang melawat anak-anak, pastu dah nak balik. Saya pandang jer mereka tanpa henti. Hmm... I miss my parents. 
Housemate datang... Kami gerak nak ke ofis, dan the couple baru je melangkah masuk kereta. Elok plak housemate bukak radio dengan lagu Ajari aku dari Anuar Zain. Pergh! Sungguh menusuk jiwa... 
Think of love between me and my parents.
Rindukan mama, abah. Saya menangis.

I pray to Allah, make the couple happy ever after, and not to let them lose each other too early like my dad lose mum. 
Because it so hurt to lose someone we love.
Mama always risau bila abah tak sihat dulu, risau abah tak de mama tak boleh nak stay. 
Bila mama admitted for few times, dad calling all their children to come home.
He worried about mama so much until dont know how to share his feeling. He just tell, come home, talk to mama as mama still alive.
Dan...
Ternyata Allah memanggil mama dulu.
Abah masih menziarahi kubur mama setiap pagi hingga ke hari ini.
Abah rindukan mama.
I know.

Sorry...hari ini tak reti bercerita. Cerita pun berbelit. Erm...luahan hati jer.

Comments

  1. sedih.semoga awak sentiasa tabah hadapi semua dugaan nie :)

    ReplyDelete
  2. Semoga tabah ye. Ayah awak seorang lelaki yg baik =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-