Followers

Thursday, 14 March 2013

Couple itu...

Assalamualaikum...
Hari ni ada pasar tani kat area rumah...Dah habis shopping breakfast dan pesanan dari ofismate, duduk menunggu housemate sambil makan kuih. One time, terpandang ke arah flat itu. Saya nampak 1 couple husband and wife (55-65 years), mereka baru keluar dari rumah with all the belonging, luggage. Erm... saya terbayangkan mereka itu macam mama dan abah. Datang melawat anak-anak, pastu dah nak balik. Saya pandang jer mereka tanpa henti. Hmm... I miss my parents. 
Housemate datang... Kami gerak nak ke ofis, dan the couple baru je melangkah masuk kereta. Elok plak housemate bukak radio dengan lagu Ajari aku dari Anuar Zain. Pergh! Sungguh menusuk jiwa... 
Think of love between me and my parents.
Rindukan mama, abah. Saya menangis.

I pray to Allah, make the couple happy ever after, and not to let them lose each other too early like my dad lose mum. 
Because it so hurt to lose someone we love.
Mama always risau bila abah tak sihat dulu, risau abah tak de mama tak boleh nak stay. 
Bila mama admitted for few times, dad calling all their children to come home.
He worried about mama so much until dont know how to share his feeling. He just tell, come home, talk to mama as mama still alive.
Dan...
Ternyata Allah memanggil mama dulu.
Abah masih menziarahi kubur mama setiap pagi hingga ke hari ini.
Abah rindukan mama.
I know.

Sorry...hari ini tak reti bercerita. Cerita pun berbelit. Erm...luahan hati jer.

2 comments:

  1. sedih.semoga awak sentiasa tabah hadapi semua dugaan nie :)

    ReplyDelete
  2. Semoga tabah ye. Ayah awak seorang lelaki yg baik =)

    ReplyDelete