Skip to main content

Looking idea for FIANCEE birthday

Assalamualaikum...
Phew... Rindu sangat nak update blog.
 Blogwalking pun thru phone jer, tak puas pun kadang-kadang.
Sibuk-sibuk pun, ada jer idea nak berkongsi dengan kawan-kawan blog ni, tapi sekarang dah lupa plak...
Insya-Allah. Slow-slow saya akan kembali mengingat dan berkongsi hari-hari saya di Glory Beach Resort, Port Dickson. Kot-kot ada yang berminat nak pergi bercuti kat sana ker ken.
Here, short come back, by tomorrow night will back to hometown.
Missing abah so much.

Ok, kembali pada tajuk entri. Saya sedang mencari idea untuk birthday en.Tunang yang akan tiba dalam masa seminggu. Kawan-kawan tolonglah bagi idea.
Every week kami akan keluar, jadi kalau boleh every week nak bagi surprise kat dia untuk sepanjang bulan April ini. Saya nak birthday dia kali ini jadi kenangan yang terindah untuk dia sebelum menjejak ke alam rumah tangga. Eh, bujang je ker surprise? Taklah gitu, lepas berumah tangga pun nak surprise-surprise jugak tapi masa tu dah lain.

Gambar tahun 2010, 21st birthday actually, salah kira umor masa edit pic. Bagi wallet masa ni. Pakat dengan housemate, beli kek, saya buat puding caramel. Hadiah saja letak paling bawah, bahagian atas penuh dengan makanan. Nestum, jeli, epal pun ada, konon nak sorok hadiah sebenar, konon ayat masa tu tak ada duit nak beli hadiah sebab dah hujung semester bagai, sampai kad pun guna sticky note. Akhirnya, dia jumpa jugak hadiahnya.
Terharu punya pasal, birthday boy belanja makan sekali dengan housemate dan bf nya. ^__^!

Jujur, jarang jugak saya memberikan hadiah pada dia, yang ingat suka bagi dia baju, wallet camtu jer.
Pastu last year, bagi coklat. Paling surprise dah tu sebab masa tu dia kat kampung, order online dan pos jer.
Tahun ini, tahun terakhir membujang jadi nak buat special sikit.
Apa surprise korang on his birthday? Do share with me...



 

Comments

  1. Sya xpandai wat surprise. Hohoho

    tp teringin.. =)

    ReplyDelete
  2. @SYA - hu. kite pun xpandai.just on the spot tau, on the day terus cam jadi jer. untuk thn ni nk extra ckit.haha. kalau menjadi dan menjadi akan share story kt blog.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-