Looking idea for FIANCEE birthday

Assalamualaikum...
Phew... Rindu sangat nak update blog.
 Blogwalking pun thru phone jer, tak puas pun kadang-kadang.
Sibuk-sibuk pun, ada jer idea nak berkongsi dengan kawan-kawan blog ni, tapi sekarang dah lupa plak...
Insya-Allah. Slow-slow saya akan kembali mengingat dan berkongsi hari-hari saya di Glory Beach Resort, Port Dickson. Kot-kot ada yang berminat nak pergi bercuti kat sana ker ken.
Here, short come back, by tomorrow night will back to hometown.
Missing abah so much.

Ok, kembali pada tajuk entri. Saya sedang mencari idea untuk birthday en.Tunang yang akan tiba dalam masa seminggu. Kawan-kawan tolonglah bagi idea.
Every week kami akan keluar, jadi kalau boleh every week nak bagi surprise kat dia untuk sepanjang bulan April ini. Saya nak birthday dia kali ini jadi kenangan yang terindah untuk dia sebelum menjejak ke alam rumah tangga. Eh, bujang je ker surprise? Taklah gitu, lepas berumah tangga pun nak surprise-surprise jugak tapi masa tu dah lain.

Gambar tahun 2010, 21st birthday actually, salah kira umor masa edit pic. Bagi wallet masa ni. Pakat dengan housemate, beli kek, saya buat puding caramel. Hadiah saja letak paling bawah, bahagian atas penuh dengan makanan. Nestum, jeli, epal pun ada, konon nak sorok hadiah sebenar, konon ayat masa tu tak ada duit nak beli hadiah sebab dah hujung semester bagai, sampai kad pun guna sticky note. Akhirnya, dia jumpa jugak hadiahnya.
Terharu punya pasal, birthday boy belanja makan sekali dengan housemate dan bf nya. ^__^!

Jujur, jarang jugak saya memberikan hadiah pada dia, yang ingat suka bagi dia baju, wallet camtu jer.
Pastu last year, bagi coklat. Paling surprise dah tu sebab masa tu dia kat kampung, order online dan pos jer.
Tahun ini, tahun terakhir membujang jadi nak buat special sikit.
Apa surprise korang on his birthday? Do share with me...



 

Comments

  1. Sya xpandai wat surprise. Hohoho

    tp teringin.. =)

    ReplyDelete
  2. @SYA - hu. kite pun xpandai.just on the spot tau, on the day terus cam jadi jer. untuk thn ni nk extra ckit.haha. kalau menjadi dan menjadi akan share story kt blog.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1