Skip to main content

Menconteng muka

Assalamualaikum....
Entri yang sepatutnya publish minggu lalu...tertangguh-tangguh saja...
 Hehehe... Tetiba masuk Puspanita pulaks.Terpaksa, sebab kena jadi wakil Pusat untuk Pertandingan Mekap dan  Gaya Tudung. Ketua Pusat saya Pengerusi Puspanita, kenalah wajib, terpaksa, dipaksa masuk.
Nebes.nebes. Pertama kali conteng muka orang la, depan audien lagi. Sempat jugak berlatih 2x mekap sebelum hari sebenar.
19 Feb 2013.
Ini percubaan pertama conteng muka orang lain...Debar-debar, sampai jadi tak tahu mana nak start, cemana step mekap. What you say? Okey ke? 

20 Feb 2013
Cik Izzati, tuan punya badan suka je. Tanya kat kawan-kawan yang ajar mekap pun cakap okey cuma beberapa bahagian yang perlu ditambah baik lagi. Hu.Berusahalah.

21 Feb 2013
Hari Pertandingan - Alahai tang bibir xbape jadi, xcukup pink...


Saya & Izzati

Kami menang hadiah! Yeah...dapat sijil... Hadiah kecik tu hasil pertukaran hadiah kelab puspanita...

So far, saya berpuas hati. Bertambah keyakinan untuk menconteng muka orang dah sekarang. Praktis. Praktis. Nak upgrade skill mekap... cik Nurul sibuk suruh saya pergi Perak, belajar mekap dengan cikgu dia pulak... Insya-Allah bila berkelapangan.

#Cik Izzati pun sibuk minta pergi mekap dia di hari majlis bertandang nanti..Adeh! Minggu paling sibuk dalam dunia weh time tu... Insya-Allah kalau berpeluang. Sekadar suka-suka saja mekap-mekap.




Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-