Skip to main content

W - Preparation : Cerita inner, tudung dan veil

Assalamualaikum...
Makin  mendekat hari, kerja-kerja DIY masih ada yang tertangguh lagi, sibuk dengan kerja, laptop plak meragam. Nampaknya saya kena susun jadual semula selepas balik dari bercuti dikampung ini. Kena tambah motivasi untuk merajinkan diri setel perkara DIY semua.

Sambil berfikir, tangan tak duduk diam mengetik keyboard komputer, mata ke skrin, mencari-cari aksesori pelengkap gaya di hari bersejarah saya...
Inner... Klik sana, klik sini, baca review cerita kawan-kawan group fb TBO2013, b2b, ex-bride, blogwalking cerita pasal inner ni. Ada yang berkenan, tapi out of stock bagai. Hmm... Mula la decide guna inner yang selalu saya guna jer. Cantik jer tengok ex-officemate pakai masa majlis beliau. Ayunar 2 Tone, my favourite inner... Belek-belek website dia, tup-tup ayunar ada juga buat pre-order inner neck. Seronoklah. Terus book 3pcs. White, cream and brown...  Contoh inner neck ayunar muncung kat bawah ni yer.

 
 
Tudung, belum comfirm lagi sebenarnya. Saya ada beli halfmoon 3 pcs dulu, tapi dah lupa color sebab lepas beli terus hantar balik kampung. Hik. So nak tengok balik, warna yang dibeli itu adalah color sama tak. Kalau ok, tak payah beli dah, tapi warna putih untuk akad nikah still kena beli la. Comfirm! Aim for halfmoon plain nanti pakai veil yang wajibnya heavy beading jadi cari yang simple saja. Nak beli kat mana belum tahu lagi. Picca ehsan dari en.google.


Veil pulaks... Last year ada book 2pcs veil thru promo dari Veil by Adria Cottage.
Great deal price, so now proceed to comfirm order everything... Anyone yang berminat pun boleh contact owner dia yer. Kat bawah ni, 2pcs heavy beading yang saya sangat suka. Hehehe...
Baju sume nak simple, veil nak meriah hookey... Motif operandis, nak semua pandang muka ke atas jer sebab its my big day, see i smile, im happy. Verangannn!



Once everything mula menampakkan hasil... Duit masih mengalir seperti air, baru rasa sedikit tekanan, oh! Kerja kawen ni banyak menda jugak eh nak kena siapkan...

 

 
 

Comments

  1. wewit...chantek veil awak tu!!! suka sangat beadings tu

    ReplyDelete
  2. @WE -bukan veil kite tu...antara hasil keje pemilik adria cottage yg kite minat ja...very the heavy beading dan cantiks!

    ReplyDelete
  3. dear, Sya xpandai pkai tudung2 fashion, shawl bagai. sLaLu pkai bawal jek.

    nk tnye, inner tu utk ap sbnr nye?? die cm tudung pendek ek? npe nk pkai inner??
    sorry byk tnye. kLw bz, xyah jwb duLu pon xpe. huhu

    ReplyDelete
  4. cantiknya blog..

    haiii.. salam kenall..
    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. @SYA - penah tengok pic saya ken? saya pakai inner selalunya dengan shawl even dengan bawal ble saya buat style shawl...inner neck ni saya beli coz nanti nak pakai halfmoon which agak jarang, risau lak terdedah2 tnpa di sedari.

    @tengku butang -tQ dear...ok.will follow u soon...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-