W - Preparation : Cerita inner, tudung dan veil

Assalamualaikum...
Makin  mendekat hari, kerja-kerja DIY masih ada yang tertangguh lagi, sibuk dengan kerja, laptop plak meragam. Nampaknya saya kena susun jadual semula selepas balik dari bercuti dikampung ini. Kena tambah motivasi untuk merajinkan diri setel perkara DIY semua.

Sambil berfikir, tangan tak duduk diam mengetik keyboard komputer, mata ke skrin, mencari-cari aksesori pelengkap gaya di hari bersejarah saya...
Inner... Klik sana, klik sini, baca review cerita kawan-kawan group fb TBO2013, b2b, ex-bride, blogwalking cerita pasal inner ni. Ada yang berkenan, tapi out of stock bagai. Hmm... Mula la decide guna inner yang selalu saya guna jer. Cantik jer tengok ex-officemate pakai masa majlis beliau. Ayunar 2 Tone, my favourite inner... Belek-belek website dia, tup-tup ayunar ada juga buat pre-order inner neck. Seronoklah. Terus book 3pcs. White, cream and brown...  Contoh inner neck ayunar muncung kat bawah ni yer.

 
 
Tudung, belum comfirm lagi sebenarnya. Saya ada beli halfmoon 3 pcs dulu, tapi dah lupa color sebab lepas beli terus hantar balik kampung. Hik. So nak tengok balik, warna yang dibeli itu adalah color sama tak. Kalau ok, tak payah beli dah, tapi warna putih untuk akad nikah still kena beli la. Comfirm! Aim for halfmoon plain nanti pakai veil yang wajibnya heavy beading jadi cari yang simple saja. Nak beli kat mana belum tahu lagi. Picca ehsan dari en.google.


Veil pulaks... Last year ada book 2pcs veil thru promo dari Veil by Adria Cottage.
Great deal price, so now proceed to comfirm order everything... Anyone yang berminat pun boleh contact owner dia yer. Kat bawah ni, 2pcs heavy beading yang saya sangat suka. Hehehe...
Baju sume nak simple, veil nak meriah hookey... Motif operandis, nak semua pandang muka ke atas jer sebab its my big day, see i smile, im happy. Verangannn!



Once everything mula menampakkan hasil... Duit masih mengalir seperti air, baru rasa sedikit tekanan, oh! Kerja kawen ni banyak menda jugak eh nak kena siapkan...

 

 
 

Comments

  1. wewit...chantek veil awak tu!!! suka sangat beadings tu

    ReplyDelete
  2. @WE -bukan veil kite tu...antara hasil keje pemilik adria cottage yg kite minat ja...very the heavy beading dan cantiks!

    ReplyDelete
  3. dear, Sya xpandai pkai tudung2 fashion, shawl bagai. sLaLu pkai bawal jek.

    nk tnye, inner tu utk ap sbnr nye?? die cm tudung pendek ek? npe nk pkai inner??
    sorry byk tnye. kLw bz, xyah jwb duLu pon xpe. huhu

    ReplyDelete
  4. cantiknya blog..

    haiii.. salam kenall..
    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. @SYA - penah tengok pic saya ken? saya pakai inner selalunya dengan shawl even dengan bawal ble saya buat style shawl...inner neck ni saya beli coz nanti nak pakai halfmoon which agak jarang, risau lak terdedah2 tnpa di sedari.

    @tengku butang -tQ dear...ok.will follow u soon...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my