Skip to main content

W-Preparation : List things to buy + update + on going

Assalamualaikum...
Hari ini, disaat tiga bulan yang bakal menjelma ini, marilah sama-sama menyenarai semak benda-benda yang masih belum selesai lagi untuk majlis perkahwinan saya dan en.Tunang saya...
Hew...hew...

...To Buy...

1. Baju Nikah - L
2. Hantarans :
i. Jam tangan (His)
ii. Jam tangan (Her)
iii. T-shirt + seluar (His)
iv. Wallet + Belt (His)
v.Cincin (His)
vi. Skincare (Her)
vii. Rantai / Loket Emas (Her)
3. Kasut Nikah/Resepsi/ Bertandang (His)
4. Doorgift (the biscuit)
5. Wrapping paper
6. Bahan masakan


...To Update...
1. Kad jemputan resepsi - check design minggu ini
2. Baju Resepsi + Bertandang dengan tailor - Call / Meet before april
3. Bridal + Photog - Balik kampung end of march


...On Going / need to do...
1. Bunga Telor - truly ampun pemalas tahap gaban...phewww...
2. Photobooth props - Just buy printer.Yeay! Lets printing...
3. Printing tq tag on brown paperbag - new idea,will show n story bout it soon. Extra Jimat.
4. Printing guestbook
5. Bantal hantaran - 3 to go
6. HIV Test
7. New IC
8. Mengisi borang kahwin

Sekadar itu yang terlintas difikiran saya saat sekarang. Yeye... Selamat berlari-lari la cik mimi... kuikui...
#nampak tak to buy tu kebanyakan barang en.Tunang, huhu... Selamat menghabiskan wang...Huaaaaa....


Comments

  1. Haaa mira pon tggl lebih kurang 3bulan lagik. Baju nikah encik tunang on boom buat lg. kain pon xde lg hahaha. Hantaran yg selain makanan dah xbyk dah. 2 item je lg hehe

    Slmt membeli belah heeee

    ReplyDelete
  2. @Mira - Baju nikah beli siap jer kot. hantaran utk en.Tunang jer yang byk xbeli lg.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-