Skip to main content

W-Preparation : Pre-Wedding + Survey Isian Doorgift Murah

Assalamualaikum...
He. Pre-wedding ker? Testing bergambar jer.
Mula-mula plan nak pergi shoot kat Taman Botani Shah Alam, nak pergi masuk rumah iklim bagai. Nak gerak awal pagi, singgah breakfast di pasar pagi di stadium shah alam tu.
en.Tunang dan FBIL terbabas tidur ken. batalkan saja niat murni itu.
Nak cerita ken, ada orang tu dah bangun lambat, mengadu-ngadu lapar. Siapa salah ni? kalau tak boleh cari makanan sedap-sedap kat pasar tani tu kotttt...Grr... 
Dah tahu mereka akan kelaparan,  sempat saya bersilat kat dapur sementara menunggu mereka sampai. 
Simple menu, pasta.
en.Tunang datang dalam pukul 10, decide pergi ambil sijil kursus kahwin dulu la sebab kot nanti kami lupa dan sebagainya.
Dari Medan Mara, kami ke Taman Tasik Titiwangsa, makan-makan dan bergambar-gambar juga.
Kita orang belasah jer bergambar selamba, buat perangai gila-gila masa kami dating tak ada pakai props segala pun.
Lepas tu agak bosan, pergi taman layang-layang kat selayang pulak.
Pukul 12 tengah hari macam tu kami lepak kat situ, maaflah nak bergambar ditengah terik mentari tu.
Mood bergambar merudum dah. Slow-slow jer bergambar.
Photog yang macam gempak saya citer sebelum ni ialah FBIL. Ngeh.ngeh. Save bajet u'all. 
Gambar tu akan pilih yang comel-comel untuk dijadikan bunting insya-Allah.
Mana pic? Hah. Tunggu FBIL transfer dalam laptop dulu, minggu depan baru dapat, will share gambar yang saya suka okey.
Alang-alang ada kat Selayang, saya ajak en.Tunang ke NSK Selayang, mencari biskut aising yang menjadi idaman untuk dijadikan isian doorgift kami. Jumpa.
1 tin = 4kg = RM36. Murah ke? Ntah la, sebab tak survey tempat lain lagi. Blurr. Kami tak beli lagi sebab fikir majlis macam jauh lagi pun. Selain dari itu, kami sibuk snap makanan-makanan lain yang boleh di isi bersama doorgift itu. Truly jem sesak jer parking kat NSK tu, murah ken barang-barang kat situ.
Owh. Kedai borong biskut dan gula-gula kami tengok tu bukan NSK punya, kedai yang disewa dalam tapak NSK je.













Sekarang tengah calculate harga setiap pcs, mana yang murah sume... Phew...phew...duit bakal melayang lagi, tapi tak apalah asal semua okey ken...


Comments

  1. murah kan kat situ..cik mah pun semua beli situ je..mmg sngt2 jimat...

    ReplyDelete
  2. @cik mah - murah eh cik mah? 1st kedai pergi tengok tu sebab officemate pernah cerita situ murah.nak tahu rate harga biskut aising/bunga tu je sebenarnya...

    ReplyDelete
  3. @WE - murah! untuk shopping plastic container + brown paperbag saya pilih mydin (NSK mahal rm1), untuk makanan gini borong kat NSK.

    ReplyDelete
  4. A'kum n Salam perkenalan semua..

    Still mencari door gift yg lain dpd yg lain?
    Murah, menarik n trendy..
    N blh custom made ikut tema perkahwinan.
    Check out my blog

    femcreation.blogspot.com

    N if suke.. "Like" my page in Facebook k!!

    Thanks..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-