Followers

Thursday, 7 March 2013

W-Preparation : Pre-Wedding + Survey Isian Doorgift Murah

Assalamualaikum...
He. Pre-wedding ker? Testing bergambar jer.
Mula-mula plan nak pergi shoot kat Taman Botani Shah Alam, nak pergi masuk rumah iklim bagai. Nak gerak awal pagi, singgah breakfast di pasar pagi di stadium shah alam tu.
en.Tunang dan FBIL terbabas tidur ken. batalkan saja niat murni itu.
Nak cerita ken, ada orang tu dah bangun lambat, mengadu-ngadu lapar. Siapa salah ni? kalau tak boleh cari makanan sedap-sedap kat pasar tani tu kotttt...Grr... 
Dah tahu mereka akan kelaparan,  sempat saya bersilat kat dapur sementara menunggu mereka sampai. 
Simple menu, pasta.
en.Tunang datang dalam pukul 10, decide pergi ambil sijil kursus kahwin dulu la sebab kot nanti kami lupa dan sebagainya.
Dari Medan Mara, kami ke Taman Tasik Titiwangsa, makan-makan dan bergambar-gambar juga.
Kita orang belasah jer bergambar selamba, buat perangai gila-gila masa kami dating tak ada pakai props segala pun.
Lepas tu agak bosan, pergi taman layang-layang kat selayang pulak.
Pukul 12 tengah hari macam tu kami lepak kat situ, maaflah nak bergambar ditengah terik mentari tu.
Mood bergambar merudum dah. Slow-slow jer bergambar.
Photog yang macam gempak saya citer sebelum ni ialah FBIL. Ngeh.ngeh. Save bajet u'all. 
Gambar tu akan pilih yang comel-comel untuk dijadikan bunting insya-Allah.
Mana pic? Hah. Tunggu FBIL transfer dalam laptop dulu, minggu depan baru dapat, will share gambar yang saya suka okey.
Alang-alang ada kat Selayang, saya ajak en.Tunang ke NSK Selayang, mencari biskut aising yang menjadi idaman untuk dijadikan isian doorgift kami. Jumpa.
1 tin = 4kg = RM36. Murah ke? Ntah la, sebab tak survey tempat lain lagi. Blurr. Kami tak beli lagi sebab fikir majlis macam jauh lagi pun. Selain dari itu, kami sibuk snap makanan-makanan lain yang boleh di isi bersama doorgift itu. Truly jem sesak jer parking kat NSK tu, murah ken barang-barang kat situ.
Owh. Kedai borong biskut dan gula-gula kami tengok tu bukan NSK punya, kedai yang disewa dalam tapak NSK je.













Sekarang tengah calculate harga setiap pcs, mana yang murah sume... Phew...phew...duit bakal melayang lagi, tapi tak apalah asal semua okey ken...


5 comments:

  1. murah kan kat situ..cik mah pun semua beli situ je..mmg sngt2 jimat...

    ReplyDelete
  2. @cik mah - murah eh cik mah? 1st kedai pergi tengok tu sebab officemate pernah cerita situ murah.nak tahu rate harga biskut aising/bunga tu je sebenarnya...

    ReplyDelete
  3. @WE - murah! untuk shopping plastic container + brown paperbag saya pilih mydin (NSK mahal rm1), untuk makanan gini borong kat NSK.

    ReplyDelete
  4. A'kum n Salam perkenalan semua..

    Still mencari door gift yg lain dpd yg lain?
    Murah, menarik n trendy..
    N blh custom made ikut tema perkahwinan.
    Check out my blog

    femcreation.blogspot.com

    N if suke.. "Like" my page in Facebook k!!

    Thanks..

    ReplyDelete