Skip to main content

Happy 24th Birthday 04042013

Assalamualaikum...
Hari ni birthday FH tersayang.

We had surprise party for him last night.

Actually, memang dah plan awal dengan FBIL, tapi kesibukan melanda buat macam terabai jugak.
Pagi semalam FBIL call tanya macam mana pun, saya masih blurr-blurr.
4.30 pm, nekad, call FBIL suruh dia auta pinjam kereta en.Tunang, pick-up saya, pergi beli kek bagai surprise bila dia balik kerja kat rumah dia.
5.00 pm, plan berubah sebab FSIL pun nak join, tapi susah dengan anak kalau nak buat dirumah FH, akan dibuat dirumah FSIL. Saya akan naik train ke sana.


FSHIL : Along nak cakap macam mana kat angah nanti suruh mari umah?
ME : Cakap je, dia dah lama tak pergi rumah along.
FSIL : Nanti dia syak?
ME : Tak. Dia sibuk, dia tak fikir punya tambahan semalam dia kata kat rumah dia tak ada air. Mesti boleh punya.
FSIL : Okey.okey. Along telefon dia.

Dan berjaya mengumpan mangsa itu.

FSIL beli kek. Saya, mula-mula nak terus gerak je, tapi malas je dengan baju kurung nak redah train, balik nak tukar baju, ternampak si makaroni dan carbonara. Sempatlah mencampakkan semua dalam kuali, masak, packing terus gerak ke rumah FSIL.

Seterusnya, FSIL buat drama lagi beritahu FH anaknya elergi, nak ke klinik,minta FH balik awal semua. Saya memberi alasan nak tidur awal bila FH lambat balas mesej. - kebiasaaan dia akan telefon bila dia balik kerja. kalau dia call, kantoilah kan kalau dengar suara baby-baby. FH memang tak banyak kerenah.Segala drama kami dia ikut jer. Haha.

Jam 11pm, FH mula sampai. Saya dan FBIL bersembunyi didapur. Anak-anak saudaranya yang awalnya mengejar kek di tangan saya bersikap baik duduk diruang tamu.
Sebaik sahaja dia masuk, saya hulurkan tangan yang memegang kek dan tunjuk muka di sebalik dinding.
He surprise!
FH : Hey...hey... Kata nak tidur. Dah tidur
Itulah ayat pertama yang keluar dari mulutnya bila nampak saya dan kek.
Seterusnya acara makan-makan.

On the way hantar saya balik, dia masih pelik dan tak percaya dengan surprise, sibuk bertanya macam mana plan, bila plan, siapa punya idea. Saya cerita A-Z. Senyum jer terukir dibibir dia dan say tQ... 
Tanya dia, which surprise paling menjadi selama kami kenal.
He said this one.
Coz he never expect it.
Sangat seronok! FH sangat terkejut... 
Kesimpulannya misi berjaya. Yippie! 

Happy birthday my dear love, I wish all the good things for you, for us, our future until Jannah.

Lepas ni ada surprise lagi tak ea?
Tunggu...

Comments

  1. Best kan dapat wat surprise untuk yg tersayang...dear..hari tu afe tnyer tasbih kan,,.email cik mah ek..t cik mah reply..rahmah2287@yahoo.com...klau still berminat,.. ;)

    ReplyDelete
  2. @cik mah - hehehe...tau xper.jgn risau surprise xabes lagi ni.birthday boy xdapat hadiah lg ni.tungguuuu... okay, smpat g ke nak order? xpe t bncg kat e-mel.

    ReplyDelete
  3. La yeker...wah..best2...eh sempat je daer... 1 month 4 weeks kan...tp email cik mah cepat ek...cik mah nk p beli brng hujung minggu ni.,lnk sekalikan order ngan kawan2...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-