Happy 24th Birthday 04042013

Assalamualaikum...
Hari ni birthday FH tersayang.

We had surprise party for him last night.

Actually, memang dah plan awal dengan FBIL, tapi kesibukan melanda buat macam terabai jugak.
Pagi semalam FBIL call tanya macam mana pun, saya masih blurr-blurr.
4.30 pm, nekad, call FBIL suruh dia auta pinjam kereta en.Tunang, pick-up saya, pergi beli kek bagai surprise bila dia balik kerja kat rumah dia.
5.00 pm, plan berubah sebab FSIL pun nak join, tapi susah dengan anak kalau nak buat dirumah FH, akan dibuat dirumah FSIL. Saya akan naik train ke sana.


FSHIL : Along nak cakap macam mana kat angah nanti suruh mari umah?
ME : Cakap je, dia dah lama tak pergi rumah along.
FSIL : Nanti dia syak?
ME : Tak. Dia sibuk, dia tak fikir punya tambahan semalam dia kata kat rumah dia tak ada air. Mesti boleh punya.
FSIL : Okey.okey. Along telefon dia.

Dan berjaya mengumpan mangsa itu.

FSIL beli kek. Saya, mula-mula nak terus gerak je, tapi malas je dengan baju kurung nak redah train, balik nak tukar baju, ternampak si makaroni dan carbonara. Sempatlah mencampakkan semua dalam kuali, masak, packing terus gerak ke rumah FSIL.

Seterusnya, FSIL buat drama lagi beritahu FH anaknya elergi, nak ke klinik,minta FH balik awal semua. Saya memberi alasan nak tidur awal bila FH lambat balas mesej. - kebiasaaan dia akan telefon bila dia balik kerja. kalau dia call, kantoilah kan kalau dengar suara baby-baby. FH memang tak banyak kerenah.Segala drama kami dia ikut jer. Haha.

Jam 11pm, FH mula sampai. Saya dan FBIL bersembunyi didapur. Anak-anak saudaranya yang awalnya mengejar kek di tangan saya bersikap baik duduk diruang tamu.
Sebaik sahaja dia masuk, saya hulurkan tangan yang memegang kek dan tunjuk muka di sebalik dinding.
He surprise!
FH : Hey...hey... Kata nak tidur. Dah tidur
Itulah ayat pertama yang keluar dari mulutnya bila nampak saya dan kek.
Seterusnya acara makan-makan.

On the way hantar saya balik, dia masih pelik dan tak percaya dengan surprise, sibuk bertanya macam mana plan, bila plan, siapa punya idea. Saya cerita A-Z. Senyum jer terukir dibibir dia dan say tQ... 
Tanya dia, which surprise paling menjadi selama kami kenal.
He said this one.
Coz he never expect it.
Sangat seronok! FH sangat terkejut... 
Kesimpulannya misi berjaya. Yippie! 

Happy birthday my dear love, I wish all the good things for you, for us, our future until Jannah.

Lepas ni ada surprise lagi tak ea?
Tunggu...

Comments

  1. Best kan dapat wat surprise untuk yg tersayang...dear..hari tu afe tnyer tasbih kan,,.email cik mah ek..t cik mah reply..rahmah2287@yahoo.com...klau still berminat,.. ;)

    ReplyDelete
  2. @cik mah - hehehe...tau xper.jgn risau surprise xabes lagi ni.birthday boy xdapat hadiah lg ni.tungguuuu... okay, smpat g ke nak order? xpe t bncg kat e-mel.

    ReplyDelete
  3. La yeker...wah..best2...eh sempat je daer... 1 month 4 weeks kan...tp email cik mah cepat ek...cik mah nk p beli brng hujung minggu ni.,lnk sekalikan order ngan kawan2...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1