Skip to main content

HP hilang...

Naa...
Serius HP saya hilang ari ahad tu... Err...not exactly hilang, ia disebabkan kecuaian saya...
Tertinggal dalam toilet petronas...
After lunch, berhenti kat petronas tu FH nak buang-buang, saya pun gedik-gedik nak pergi toilet jugak. HP elok jer pegang kat tangan sebab tengah main game. Sampai kat toilet terus stop main game, dan letak HP dekat atas sinki, sikit tak terfikir nak letak dalam handbag.
Hantar FBIL, terus pergi ofis FH buat kali kedua sebab ada problem kat sana. So saya decide pergi speedmart dulu, beli jajan kunon nak makan sambil main game...Masuk jer kete, cari HP.
tadakkkk!!!!
waaa...nak nangis, dimana?dimanakah HP ku?
Laju-laju matikan enjin kete, pergi redah cari FH kat ofis dia... Tak pedulik...
HP itu nyawa wey...
Contacts semua kat situ, nanti abah nak call, aktif e-mel n FB, tak pernah logout. Gambar-gambar yang ada dalam tu, walaupun tak ada yang seksa, tapi risau kot jika disalah guna.
Risau.risau.risau.
Laju-laju FH patah balik kat petronas itu... sambil keep calling to my number.
sampai sana, intai kat atas sinki.
tadakkk dah HP.
Call masuk lg, cuma tadakk orang jawab.
Agak petang try call, langsung tak masuk. 
Dalam hati, dah kena sambar letew...sedih...
Dalam kepala yang mengantuk amat, boleh plak part saya masuk toilet, letak HP kat atas sinki tu dok ulang tayang dalam kepala ni. Tertidur pun sama, dok nampak benda sama. 
Yelah, waiting FH pegi sambung keje ken. Mo tertidur tak de benda nak wat dalam kete itu.
Malam, nak pergi makan, try kol lagi.
Berjaya sambung, dan ada orang jawab.
Rasa nak melompat jer.
Alhamdullillah. Yang jumpa tu jujur, orang baik. Nak pulangkan HP saya.
Yey! Terus pergi jumpa beliau. Kemudian barulah pergi dinner...
A big thanks to En. Nasrul...
Terima kasih kerana menjadi warga negara yang prihatin, telus gitu.

Oh my sony ericsson xperia, still loves you, i promise to not leaves you yet. (haha...yet because saya tengah bajet lagi ni, kawal perasaan. kalau hilang betul-betul hari tu, mahu ku rembat note 2 la dan2 tu jugak. Note yang tab tu kaa...besaQ sikit, nampak ja tadakk la nak tertinggal merata-rata dah.)

love you la my sony expria. picca ni saya tak edit pown tau. just setting kat kamera baru saya tu, snap, snap jer. jadi nampak cam 2 buah HP dok sebelah, sebelah ken? padahal 1 HP jer. Love si merah DV300.

Picca ni plak saya suka sebab smart. orang kat belakang tu moving, tapi saya stand still. Hasil dari DV300F juga...
Oh! Semakin excited dengan function si merah la.

Comments

  1. ish ish..nasib baik orang tu jujur dear..
    bahaya zaman sekarang nie tau..tak pasal2 kena beli hp baru nanti :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah yang jumpa org baik... next time xkan cuai lg

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-