HP hilang...

Naa...
Serius HP saya hilang ari ahad tu... Err...not exactly hilang, ia disebabkan kecuaian saya...
Tertinggal dalam toilet petronas...
After lunch, berhenti kat petronas tu FH nak buang-buang, saya pun gedik-gedik nak pergi toilet jugak. HP elok jer pegang kat tangan sebab tengah main game. Sampai kat toilet terus stop main game, dan letak HP dekat atas sinki, sikit tak terfikir nak letak dalam handbag.
Hantar FBIL, terus pergi ofis FH buat kali kedua sebab ada problem kat sana. So saya decide pergi speedmart dulu, beli jajan kunon nak makan sambil main game...Masuk jer kete, cari HP.
tadakkkk!!!!
waaa...nak nangis, dimana?dimanakah HP ku?
Laju-laju matikan enjin kete, pergi redah cari FH kat ofis dia... Tak pedulik...
HP itu nyawa wey...
Contacts semua kat situ, nanti abah nak call, aktif e-mel n FB, tak pernah logout. Gambar-gambar yang ada dalam tu, walaupun tak ada yang seksa, tapi risau kot jika disalah guna.
Risau.risau.risau.
Laju-laju FH patah balik kat petronas itu... sambil keep calling to my number.
sampai sana, intai kat atas sinki.
tadakkk dah HP.
Call masuk lg, cuma tadakk orang jawab.
Agak petang try call, langsung tak masuk. 
Dalam hati, dah kena sambar letew...sedih...
Dalam kepala yang mengantuk amat, boleh plak part saya masuk toilet, letak HP kat atas sinki tu dok ulang tayang dalam kepala ni. Tertidur pun sama, dok nampak benda sama. 
Yelah, waiting FH pegi sambung keje ken. Mo tertidur tak de benda nak wat dalam kete itu.
Malam, nak pergi makan, try kol lagi.
Berjaya sambung, dan ada orang jawab.
Rasa nak melompat jer.
Alhamdullillah. Yang jumpa tu jujur, orang baik. Nak pulangkan HP saya.
Yey! Terus pergi jumpa beliau. Kemudian barulah pergi dinner...
A big thanks to En. Nasrul...
Terima kasih kerana menjadi warga negara yang prihatin, telus gitu.

Oh my sony ericsson xperia, still loves you, i promise to not leaves you yet. (haha...yet because saya tengah bajet lagi ni, kawal perasaan. kalau hilang betul-betul hari tu, mahu ku rembat note 2 la dan2 tu jugak. Note yang tab tu kaa...besaQ sikit, nampak ja tadakk la nak tertinggal merata-rata dah.)

love you la my sony expria. picca ni saya tak edit pown tau. just setting kat kamera baru saya tu, snap, snap jer. jadi nampak cam 2 buah HP dok sebelah, sebelah ken? padahal 1 HP jer. Love si merah DV300.

Picca ni plak saya suka sebab smart. orang kat belakang tu moving, tapi saya stand still. Hasil dari DV300F juga...
Oh! Semakin excited dengan function si merah la.

Comments

  1. ish ish..nasib baik orang tu jujur dear..
    bahaya zaman sekarang nie tau..tak pasal2 kena beli hp baru nanti :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah yang jumpa org baik... next time xkan cuai lg

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1