Perfume baru? - A very surprise!

Assalamualaikum...

Dari entri sedih semalam, marilah kita kembali senyum.
As my FH punya birthday belum kasi hadiah lagi. Sooo... buat surprise sikit lagi.
Alamak, hadiah yang balut cecantik tu tak ada pic pulaks.


Dah masuk 'perfume' itu, masukkan bintang-bintang dan sticky notes dengan ayat-ayat tergantung pada setiap sticky notes untuk dicantum jadi satu sentences.

Kisahnya, masa bagi kat FH siap-siap pesan, jangan bukak depan saya. Balik rumah baru bukak ye. (Malu le dengan ayat jiwang itu. Nge.)
Pastu dia sibuk pujuk, nak bukak, dok goncang kotak tu. Memula, memang tak bagi. Lama-lama fikir seronok juga tengok reaksi dia buka hadiah itu. 
Dia buka tengok bintang-bintang dan sticky notes, 

FH : owh ini ke? Ingat perfume tadi ada bunyi. Thanks sayang. Balik B baca ye.
ME : Memang ada perfume la, tak buka habis tu. (Senyum, cover gelak yang amat)
FH : (slow-slow keluarkan bintang-bintang dan sticky notes takut hilang) 
Nampak jer penutup 'perfume' itu dia gelak sakan. Saya pun gelak. Dengan muka geram, dia pandang saya,
FH : Sayang kenakan B ye?
ME : Esok jangan lupa pakai 'perfume' ni tahu pergi kerja. Hahahahaa...
FH : Adoi! Ingatkan 'perfume' apa tadi... Rupanya perfume cap ketereh.
ME : Ish! Mana ada cap ketereh, beli kat secret recipe ni k!
FH : Thanks sayang. Sayang ayang sangat. Lupa B mintak budu dengan hari tu (masa saya balik kampung).
ME : Sayang ayang walaupun bagi budu je?
FH : Buat B gelak sakan! 
ME : A memorable birthday gift ever?
FH : Yup!

 'Perfume' Budu...
 Hehehe...
Hadiah kepada si dia yang tersayang dihari lahir dan hari istimewa adalah simbolik tanda sayang dan ingatan. Untuk saya, saya suka sesuatu yang berlainan. Tambahan, FH bukan jenis hunting materials, macam gadjet etc. Agak sukar nak mencari kegemaran dia tapi tetap nak buat surprise kan? Jadi buat satu memori yang takkan dilupakan. Pada saya, kalau kita dapat mengukir senyuman dibibirnya adalah satu kebahagiaan. Ia tetap akan disimpan sebagai memori terindah.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Pengalaman membeli di 11street.my

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan