W-Preparation : Start do printing the doorgift paperbag tags.

Assalamualaikum...
Nah! Selama ini dok lengggang-lenggang mak jemah ken? Sekarang tak sampai 2 bulan nak kahwin, mula la kalut tak tentu arah.
Saya baru bermula untuk membuat printing doorgift paperbag. 
Dulu, plan nak buat rubber stamp bagai tu ken? Sekarang dah tak payah dah nak buat rubber stamp bagai, printer dah ada, terus jer print atas paperbag. Senang dan jimat ooo...

Dah print 2-3 helai, tiba-tiba gedik nak tambah Walimatul Urus itu... Snap pic, tanya FH, terus nak yang tulis Walimatul Urus. Saya pun suka... Jadi marilah kita print sampai lebam 1500 keping paperbag. Huhu.

Wish me good luck!

So far, dah siap print 310 keping paperbag


Lebih kurang  20 keping untuk sampul kad. Rasa macam kosong jer sampul tu, gedik-gediklah print kat sampul pulak.

 

Comments

  1. wahhh ...
    kita pon ngah melenggang2 mak jemak jgak ...
    langsg xwat pe pon ...
    btw , u print pkai pe dear ?
    mcm mn nk print paper bag tuh ?
    huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. @iera'ra - hehehe...marilah kita menyibukkan diri.
    kita print dengan printer biasa jer, copy kerawang hasil carian di google, edit kat word jer dear.
    print kat paperbag? try + error jer.awal2 kita buat ada yang terbalik bagai. so test pada kertas biasa jer dulu. kena sabar banyak. make sure paperbag tu lipat kemas, kalau tak paperbag akan tersangkut dan xjd printingnya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1