Skip to main content

Liebster Award

Apakah Liebster Award ni? Owh! Tak pernah tahu, tapi tiba-tiba di nominated oleh Mrs Nelly Bouquet.
Kata Mrs Nelly thru her blog,
  Liebster award ni adalah award utk blogger baru atau mana-mana blogger yg mempunyai 200 atau kurang dari 200 follower. So, kiranya award ni membantu kita promote blog dan mendapatkan lebih ramai follower la rasanya.. Tau apa yg awesome ttg award ni? Ia sgt fun!!! 
A very thank you because nominated me. Saya pun dah rasa seronok sebab... salah satunya, dapat tambah kenalan baru thru blog ini. Yeah!
The rules:
1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate. 
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog. 
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate. 
6. Go to each bloggers' page and let them know about the award. 

Jom baca 11 Facts about me...

1. Wife to be in  June 2013. ^__^ (debor ni!)
 
2. Suka tengok cerita fairy tales, kartun disney - kalau bosan duduk kat rumah entah berapa kali dok tengok cerita barbie, enchanted tu.
 
3. Suka sangat udara lepas hujan atau lepas potong rumput...- pelik? bau dia fresh okay, suka sangat...since sambung belajar + dok kL sekarang sume tu tak dapat rasa dah.
 
4. Suka masak campak2 jer. Paling suka tom yam la, sebab all in 1, sayur + lauk + kuah. Senang kerja tapi saya kureng minat yang pes sebenarnya. original buat baru syok!
 
5. Saya tak sombong cuma kekok berhadapan dengan orang yang baru kenal.
 
6. Paling malas, basuh sudu, garfu, senduk atau benda2 kecik camtu. Selalu cakap kat mama dulu, 'Kang senang kalau pakai sudu/garfu plastik jer, boleh terus buang jer.'
 
7. Suka shopping sangat- FH akan sangat pelik kalau saya tak shopping bila kami keluar sama-sama.

8.Big NO to 'teh susu', kalau terminum jugak berangin satu badan la...
 
9. Suka kumpul sampul duit raya. Satu-satu hobi yang masih kekal since saya sekolah ni.

10. Tak ada elergik seafood tapi saya tak makan ketam + udang. Sotong jaa makan.

11. Saya tidur awal,  kalau boleh after 9.00 malam tak payah call, mesej dah eaa...

 
11 Soalan dari Mrs Nelly :
 
1. Apakah bakat tersembunyi anda? -bakat tersembunyi? since nak kahwin, rajin DIY, baru tahu saya berseni juga untuk DIY.
 
2. Apakah perkara pertama yg kmu lakukan selepas bangun tidur? - Check HP, sms/call yang masuk masa saya tidur
 
3. Shopping online atau offline, yang mana satu pilihan anda? - Both! Sebab saya gila shopping.

4. Apakah perkara paling berani yang pernah kamu lakukan? -so far tak de kot yang over berani tu.

5. Di manakah destinasi pelancongan impian anda? Kenapa? - Sepanyol, sebab nak tengok Al-Hambra.
 
6. Apa perangai pasangan yang anda x senangi dan berharap dia boleh memperbaikinya? - Be on time...
 
7. Lelaki romantik bila....... (sila sambung) - dia berusaha pujuk saya kala saya marah dan nangis.
 
8. Anda suka makan kek perisa apa? - Coklat!
 
9. Sila nyatakan 3 blog pilihan anda (terutamanya yang selalu anda lawati).  Irine Nadia, Dr. Harlina dan Vivy Yusof 

10. Fake or Fresh flowers, mana 1 pilihan anda? Kenapa? - Fresh flower sebab segar, wangi dan cantik.
 
11. Berikan 3 tips untuk hidup gembira cara anda.  - 
a. Bila 'had a bad day' dengan someone, maafkan / nangis(lepaskan perasaan)/ berdoa yang baik2 sebelum tidur dan bangun esok tanpa fikir hal semalam.
b. Stress? Pakai earphone, pasang lagu kuat2, nyanyi!
c. Tell yourself, 'I'm Beautiful', jangan hidup bergantung dengan cermin. Be confident with yourself!

Thanks  again to Mrs Nelly yang nominated kita.
 
11 Soalan Dari Kita :
 
1. What is your weirdo nickname and why?
2. What is your favourite movie or TV series?
3. When is your unforgettable birthday celebration?
4. What type of shoes you like?
5. How do you meet your partner?
6. Three blog most visit? 
7. What is your preferred personality that you are seeking in friendship and why?
8. What is your unforgetful nightmare?
9.  When would you normally update your blog?
10. Three  items that you cannot live without?
11. What are your hobbies besides blogging?


The Next Nominates. :

1. Puann Cintabella, http://kisahkaminakkawen.blogspot.com
2. Cik Anna,  http://cikannajamususukdara.blogspot.com
3. Cik Salz, http://kisahsalsabil.blogspot.com
3. Cik Ems, http://projek2013.blogspot.com
4. Cik Iera'ra, http://snasirah88.blogspot.com




Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-