Skip to main content

Saya UNDI???

Demam PRU 13.
Here.there.A lots of speculations.
Pening. Sana tunding situ salah, situ kata sinun, sinun cakap sana. 
Bahang jer semua pihak dop?
So do I when its come to talk with my dear FH.
As we hear to much from each person we met, to see much on TV,youtube, read from blog, forum.
Which one is right, who's wrong?
FH kata, berbelah bagi, family mengharapkan pihak lain, hati memberontak ke pihak lain. 
Pihak-pihak terbabit ada kelebihan dan kelemahan jua.
FH cakap KELIRU!
I just smile, and say to FH...
Dear, berat sekali jika kita fikir untuk selamatkan seluruh Malaysia ini, mana mampu kot? Pasti cara paling senang kita akan fikir 'Aku tak nak undilah!'. Lets fikir something small, dimana kita undi? siapa pemimpin dikawasan tersebut? Apa manifesto yang dijanjikan oleh beliau? Apakah sikap beliau dengan rakyat? If he/she passed the criteria, vote for him/her. I don't mind which side you are, still love you,I hope you do the same. We will be happy family. Kita takkan nak saling bermasam-muka atau membunuh bila parti kalah sebab kita bukan taksub dengan parti. Kita hanya mungkin akan pening sekali sekala bila genap 5tahun. So by that way, kita dah tunaikan tanggungjawab undi, we try the best to vote for the best leader. Kalau dalam masa 5tahun, manifesto yang diwar-warkan tak jalan, kita ubahlah undi selepas ini... Ken?


Nasihat yang sama buat sahabat yang masih pening-pening nak fikir nak undi apa/siapa.

Saya undi?

Erm... undi saya rahsia.
Anda?
Jom kita mengundi, tunaikan tanggungjawab pada negara kita. Pihak mana pun anda, kita tetap sahabat, kita tetap saudara seislam, sebangsa, satu warganegara yang sama. MALAYSIA ni negara kita, what we wish is KEAMANAN. Do behave all the way PRU13 on going. I love you friends, I love my country! I hope you do the same.


#berjaya tak iklan ini? Huahuahua...
Selamat mengundi! Saya balik kampung malam ini... Doakan semoga saya selamat sampai dan kembali. Doa yang sama buat semua sahabat yang balik mengundi juga.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-