Followers

Friday, 3 May 2013

Saya UNDI???

Demam PRU 13.
Here.there.A lots of speculations.
Pening. Sana tunding situ salah, situ kata sinun, sinun cakap sana. 
Bahang jer semua pihak dop?
So do I when its come to talk with my dear FH.
As we hear to much from each person we met, to see much on TV,youtube, read from blog, forum.
Which one is right, who's wrong?
FH kata, berbelah bagi, family mengharapkan pihak lain, hati memberontak ke pihak lain. 
Pihak-pihak terbabit ada kelebihan dan kelemahan jua.
FH cakap KELIRU!
I just smile, and say to FH...
Dear, berat sekali jika kita fikir untuk selamatkan seluruh Malaysia ini, mana mampu kot? Pasti cara paling senang kita akan fikir 'Aku tak nak undilah!'. Lets fikir something small, dimana kita undi? siapa pemimpin dikawasan tersebut? Apa manifesto yang dijanjikan oleh beliau? Apakah sikap beliau dengan rakyat? If he/she passed the criteria, vote for him/her. I don't mind which side you are, still love you,I hope you do the same. We will be happy family. Kita takkan nak saling bermasam-muka atau membunuh bila parti kalah sebab kita bukan taksub dengan parti. Kita hanya mungkin akan pening sekali sekala bila genap 5tahun. So by that way, kita dah tunaikan tanggungjawab undi, we try the best to vote for the best leader. Kalau dalam masa 5tahun, manifesto yang diwar-warkan tak jalan, kita ubahlah undi selepas ini... Ken?


Nasihat yang sama buat sahabat yang masih pening-pening nak fikir nak undi apa/siapa.

Saya undi?

Erm... undi saya rahsia.
Anda?
Jom kita mengundi, tunaikan tanggungjawab pada negara kita. Pihak mana pun anda, kita tetap sahabat, kita tetap saudara seislam, sebangsa, satu warganegara yang sama. MALAYSIA ni negara kita, what we wish is KEAMANAN. Do behave all the way PRU13 on going. I love you friends, I love my country! I hope you do the same.


#berjaya tak iklan ini? Huahuahua...
Selamat mengundi! Saya balik kampung malam ini... Doakan semoga saya selamat sampai dan kembali. Doa yang sama buat semua sahabat yang balik mengundi juga.

No comments:

Post a Comment