Followers

Friday, 3 May 2013

W-Preparation : HIV Test just done!

After all the way preparation for wedding, 02 Jun 2013 nak kahwin  02 Mei 2013 kami baru buat HIV Test u'alls...
Hehehe...
Dari bulan lepas saya membebel-bebel kat FH, dia buat tak tahu jer. 
Tension jer.
Saya ada call KK, tapi nurse-nurse tu membebel ja lebih cakap saya kena pergi klinik lain sebab kawasan lain la, appoiment penuh bagai. Ada yang siap suruh bawak surat kebenaran kahwin la hapa. Jadahnya surat kebenaran kahwin, HIV test nak buat untuk dapat surat kebenaran kahwin. Hadooiii.
So, give up kejap, Hari-hari call kat FH suruh tanya kat klinik or hospital yang buat test ni.
Tension jer FH ken dapat tunang macam saya neh. Asyik kena bebel jea.
Tapi dia tetap cool jer. Bila dia cool, saya bengang pastu kuar ayat saiko,
B ni, nak kahwin dengan ayang ke tidak? Macam taknak kahwin je...
Apa jawapan yang saya dapat... Hahahaha... Hanyalah gelak yang panjang...
Ok! Fine! Nak kata saya macam budak-budak letew! 
Memang saya macam gelabah sebab tak suka nak last minit buat keje kot tapi dengan FH ni dah macam hobi buat keje terkejut-terkejut, lambat-lambat. 
Sakit jantung den tau - maka keje membebel jer kat FH tu.

So, semalam sebenarnya tak bajet pun nak cuti, kira mintak perlepasan je dari bos sebab nak pergi ambil IC kiteorang yang dah berzaman buat (19 Mac 2013), padahal siap lepas 2minggu, tapi asyik sibuk manjang. Semalam nekad gak ajak FH pergi ambil. Lepas setel ambil IC lepak kat McD, kat situ try call kat KK lagi, tapi suruh FH cakap dengan nurse-nurse itu.
Call kat KK Cheras Baru, terus dia suruh pergi Klinik ambil borang, test buat petangnya. Tak ada jawapan appoiment dah penuh ker apa. 
Alhamdulillah... 
Maka terburn la cuti rehat saya untuk sehari lagi... Hewhew... Ku rela saja janji semua settle.

#gambar tadakk sebab kabel ta bawak. 2hari cuti, arini lemau ja nak kerja. Petang ni nak halfday, mahu balik kg malam ni. Petang sempat g melepaks bersama ex-officemates yang sedang bertugas di PBAKL 2013, PWTC.


No comments:

Post a Comment