Skip to main content

W-Preparation : HIV Test just done!

After all the way preparation for wedding, 02 Jun 2013 nak kahwin  02 Mei 2013 kami baru buat HIV Test u'alls...
Hehehe...
Dari bulan lepas saya membebel-bebel kat FH, dia buat tak tahu jer. 
Tension jer.
Saya ada call KK, tapi nurse-nurse tu membebel ja lebih cakap saya kena pergi klinik lain sebab kawasan lain la, appoiment penuh bagai. Ada yang siap suruh bawak surat kebenaran kahwin la hapa. Jadahnya surat kebenaran kahwin, HIV test nak buat untuk dapat surat kebenaran kahwin. Hadooiii.
So, give up kejap, Hari-hari call kat FH suruh tanya kat klinik or hospital yang buat test ni.
Tension jer FH ken dapat tunang macam saya neh. Asyik kena bebel jea.
Tapi dia tetap cool jer. Bila dia cool, saya bengang pastu kuar ayat saiko,
B ni, nak kahwin dengan ayang ke tidak? Macam taknak kahwin je...
Apa jawapan yang saya dapat... Hahahaha... Hanyalah gelak yang panjang...
Ok! Fine! Nak kata saya macam budak-budak letew! 
Memang saya macam gelabah sebab tak suka nak last minit buat keje kot tapi dengan FH ni dah macam hobi buat keje terkejut-terkejut, lambat-lambat. 
Sakit jantung den tau - maka keje membebel jer kat FH tu.

So, semalam sebenarnya tak bajet pun nak cuti, kira mintak perlepasan je dari bos sebab nak pergi ambil IC kiteorang yang dah berzaman buat (19 Mac 2013), padahal siap lepas 2minggu, tapi asyik sibuk manjang. Semalam nekad gak ajak FH pergi ambil. Lepas setel ambil IC lepak kat McD, kat situ try call kat KK lagi, tapi suruh FH cakap dengan nurse-nurse itu.
Call kat KK Cheras Baru, terus dia suruh pergi Klinik ambil borang, test buat petangnya. Tak ada jawapan appoiment dah penuh ker apa. 
Alhamdulillah... 
Maka terburn la cuti rehat saya untuk sehari lagi... Hewhew... Ku rela saja janji semua settle.

#gambar tadakk sebab kabel ta bawak. 2hari cuti, arini lemau ja nak kerja. Petang ni nak halfday, mahu balik kg malam ni. Petang sempat g melepaks bersama ex-officemates yang sedang bertugas di PBAKL 2013, PWTC.


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-