Skip to main content

W-Preparation : The Progress (Oh! My Nikah Day has change)

Hai! n Hello!
Untuk balik mengundi hari tu, saya siap buat list to do untuk FH setelkan beberapa perkara. Ada juga yang tak dapat setel, terutama tang meet up the bridal. Well tulah gedik nak tunggu on hari mengundi baru nak g meet bridal, dah sekali bridal tutup. Tak payah verangan nak test bajulah FH ye.
Namun saya terharu dengan usaha FH tunda balik KL semata nak setel itu borang nikah. Baguslah. Tak perlu saya nak jadi bridezilla sangat bebel to him. So far, as I know, the borang is otw to pejabat agama after 1 weeks it will be in my dad hand to hands on to the imam. Yeay! Lega...

Big shock, bila balik kB for mengundi. Dad talking about my wedding,
Dad : Cik Yam Tok Che nak sponsor bubur. Pak Cik Pauzi kata nak sponsor gulai ikan patin masa hari nikah lepas tu hidangan pengantin jugak.
Me : (gulai ikan patin on hari nikah. wait. me nikah + kenduri on same day) Kan nikah hari sama...
Dad : Abah dah pergi jumpa ayah Taufik, orang sana setuju nikah hari Sabtu, pastu kenduri hari Ahad tu. Eh! Abah tak bagitau lagi ke abah gi rumah dia?
Me : Oh! Ok...  (Lega jugak at least tak payah rush or penat sangat on the kenduri day, but have to tidy for two days. anything, still I back to kB on Wednesday nite. See how to be very bridezilla that time.)
Dad : Orang sana nak buat mengenal, kena sedialah apa-apa untuk diorang.
Me : The bunga telor.


Whats not done :
1. Songkok for him (request for handmade, where to got? I dont have idea)
2. Half payment to bridal
3. Bunting 
4. His side invitation card
5. The bunga telor.
6. The wedding guestbook.

Comments

  1. huhuhuuu ...
    seronok nye tgk awak punye da bnyk settle
    rasa nk cepatkn je
    rimas tgk bnd yg xsiap lagi ...

    ReplyDelete
  2. @iera - setel banyak...belum setel sebelum majlis habis...nak cepat2 habis majlis je ni...huaaa...malas nak pikir pasal majlis dah

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan... Sy nominate awak utk Liebster award. Klu ada ms jmput singgah ke

    http://mrsnellybouquet.blogspot.com/2013/05/liebster-award_6485.html

    :)

    ReplyDelete
  4. boleh singgah blog kite kalau nak tengok guestbook..
    diy je..
    bakal suami yang tolong time tu..

    ReplyDelete
  5. @cik Hani - baru jer nak tengok2 kat blog awak.tp asyik dok pop up website ape ntah...memang camtu ker dear?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-