W-Preparation : The Progress (Oh! My Nikah Day has change)

Hai! n Hello!
Untuk balik mengundi hari tu, saya siap buat list to do untuk FH setelkan beberapa perkara. Ada juga yang tak dapat setel, terutama tang meet up the bridal. Well tulah gedik nak tunggu on hari mengundi baru nak g meet bridal, dah sekali bridal tutup. Tak payah verangan nak test bajulah FH ye.
Namun saya terharu dengan usaha FH tunda balik KL semata nak setel itu borang nikah. Baguslah. Tak perlu saya nak jadi bridezilla sangat bebel to him. So far, as I know, the borang is otw to pejabat agama after 1 weeks it will be in my dad hand to hands on to the imam. Yeay! Lega...

Big shock, bila balik kB for mengundi. Dad talking about my wedding,
Dad : Cik Yam Tok Che nak sponsor bubur. Pak Cik Pauzi kata nak sponsor gulai ikan patin masa hari nikah lepas tu hidangan pengantin jugak.
Me : (gulai ikan patin on hari nikah. wait. me nikah + kenduri on same day) Kan nikah hari sama...
Dad : Abah dah pergi jumpa ayah Taufik, orang sana setuju nikah hari Sabtu, pastu kenduri hari Ahad tu. Eh! Abah tak bagitau lagi ke abah gi rumah dia?
Me : Oh! Ok...  (Lega jugak at least tak payah rush or penat sangat on the kenduri day, but have to tidy for two days. anything, still I back to kB on Wednesday nite. See how to be very bridezilla that time.)
Dad : Orang sana nak buat mengenal, kena sedialah apa-apa untuk diorang.
Me : The bunga telor.


Whats not done :
1. Songkok for him (request for handmade, where to got? I dont have idea)
2. Half payment to bridal
3. Bunting 
4. His side invitation card
5. The bunga telor.
6. The wedding guestbook.

Comments

  1. huhuhuuu ...
    seronok nye tgk awak punye da bnyk settle
    rasa nk cepatkn je
    rimas tgk bnd yg xsiap lagi ...

    ReplyDelete
  2. @iera - setel banyak...belum setel sebelum majlis habis...nak cepat2 habis majlis je ni...huaaa...malas nak pikir pasal majlis dah

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan... Sy nominate awak utk Liebster award. Klu ada ms jmput singgah ke

    http://mrsnellybouquet.blogspot.com/2013/05/liebster-award_6485.html

    :)

    ReplyDelete
  4. boleh singgah blog kite kalau nak tengok guestbook..
    diy je..
    bakal suami yang tolong time tu..

    ReplyDelete
  5. @cik Hani - baru jer nak tengok2 kat blog awak.tp asyik dok pop up website ape ntah...memang camtu ker dear?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Pengalaman membeli di 11street.my

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan