Skip to main content

Married Life : The way to get our 1st House

Assalamualaikum...
Last night, after work we went to see a house to rent.
I kindda worried about the area.
Crowded. Foreigner. Only 1 lift function. No lamp on the lift waiting area. The parking most horror.
Huhu.
Feeling not so safe. 
Erm. Erm. Erm.
Me not so 'manja', but to be honest, i never live in that kind crowded area.
Even hubs. He don't like the crowded place.
Thinking that i will be alone at home till hubs back from work.
It's kindda, feeling lonely and not secure.

Try to tell hubs.
Hubs don't know how to tell the agent that we are not very intrested.
Hubs had a very soft heart.
He already sign the contract.
Me almost crying but trying to cool.

Then En.Nabil, the agent tell that he has another property for rent.
Area Ampang.
Hubs say there okay.
Had security, parking okay etc.
I feel more relief...
And decided to rent that house. 
The rent in same range.
Just need to add some price to redo the contract.
We agreed.
Although the house far from my office, but its near to my hubs.
I don't need waiting he come back from office till 1 hour.
Alhamdulillah.

Insya-Allah, by tomorrow we will pay the rent and get the key.
Time to pack.pack.pack.
 mop.mop.mop.
and then start our new life.
together.


Today,
First day, wake hubs to work.
 prepare the breakfast for him.
send him till door before he go to work.
now, settle the housework and waiting he back this evening.
Start to feeling like real housewife.




Comments

  1. yeay!!! da dpt rumah...bole la masak2..nak2 dah dekat ngan bulan puasa ni kan :)

    ReplyDelete
  2. @WE - wajib kena masak.kami berdua mmg krg nak makan masakan beli kalau bln puasa ni.hu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-