Skip to main content

Officially a wifey

Assalamualaikum...
Lama tinggal blog....
Habis bersawang...
Alhamdulillah...
Segala majlis telah pun selesai dengan jayanya!
Macam tak percaya, im a wifey now!
Wifey to one I love...
Really don't know where to start the story again...
too much to story...
I still on leave till 30 June 2013... 
Husband already back to KL and working last saturday, me at KB waiting for dad operation this 19 June...
I hope everything okay because dad seem healtier than before and the operation cancelled so I can back to KL earlier.
Heaven to get leave for a long term, but I learn much to be a good wifey.
Washing the cloth, cooking, tidy the house, take care of flowers, here there, that, this...
Auch! housewife is buzy too...
Well, a month at home, its time for me to practise.

Really miss time to blog everyday. My hubs understand me like to write, he ask me to update since last week but we came to cc for few minutes only to updating e-mail, and few things that contact thru online. 
Time like chasing us last week.

Wedding picture?
No picture for a while, insya-Allah soon...
Sorry, no cable to connect the phone and camera to computer for a while...
My mistake...

That all for now...
Will update soon...

Comments

  1. semoga semua selamat untuk operation you dad..

    ReplyDelete
  2. semoga dpermudahkan segala urusan dear~

    ReplyDelete
  3. hehehe comeL bc biLe kamu write in English. pasni full english-written blog, maybe???

    tahniah dear..best nye da kawen.. Sya still struggle ngn wed preps. hhu

    nnt share-la picture taw.. =)

    ReplyDelete
  4. hopefully the operation went well dear :)

    ReplyDelete
  5. @cik hani - terima kasih atas doa.

    @cik tie - tQ atas doa dan HB itu sangat cantek. t kite review.

    @SYA - hehehe...comel eh writing in English? Will practise soon.

    @SFaezah - tQ a lot.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-