Review : Cerita DIY Guestbook Jimat.

Assalamualaikum...
Well, banyak sebenarnya impian perkahwinan saya.
Ada yang mencapai ada yang tak tercapai.
Hu.
Agak ralat dengan wedding pic... Should i get the second photog.
Nge.
Namun tak apalah, benda dah lepas pun.
Apa yang penting sekarang, saya bahagia disisi suami yang sangat saya kasihi.
Okay. 
Hari ni nak story pasal wedding guestbook.
I did it myself. 
Guna powerpoint jer pun.
Actually plan untuk guestbook ni lain.
Nak binding dengan cantik-cantik with silver writing on the hardcover.
Gitu!
Namun, since dad sakit that day, myself dah kelam-kabut, dan tak sempat print awal-awal.
Print pun 1 hari sebelum nikah kot. Print guna kertas 200g supaya keras sikit.
Maka, rancangan pun berubah.
  Malam selepas nikah, my bff, Tia yang buat, tebuk dan ikat reben comel-comel...
Nasib baik print guna kertas 200g, so end of the day guestbook itu masih cool, dan bukannya lunyai!

front page...

 2nd page - our pictures.

 3rd page - love quote

 4th -20th page - wishes to bride & groom. Ada 4 design kesemunya. Print belakang depan, saving + tak nampak kosong jer.







the last page - another love quote.

kalau boleh each page nak letak love quote jugak, tapi, ilham nak edit tu macam kureng sikit. maka hasilnya, simple mimple jugak. Namun tetap puas hati! Ada kreatif jugak kite ni yer. Perasan sat.
Just giving idea to bride to be out there.
Everything you can do it by yourself babeh!

xoxo,
 Cik Puan Jelita (kata encik suami)





Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my