Followers

Wednesday, 24 July 2013

Mungkin bukan

Hai!
Remember dengan entri ada sesuatu tu?
Erm.
1-2 weeks itu, saya merasa pening, loya, kerap ke toilet, breast sangat sakit even dok dalam kete terterjun lopak kecik. Rasanya... Fuh! sakit amat.
Then, start dengan tompok-tompok darah mula kuar.
Mulanya fikir, oh! might im just period. 
(But my period should next 8-12days, maybe hormon tak stabil. Tapi my 1st period after married- b4 datang KL, stabil as always.)
But, hanya tompok-tompok darah sahaja till day 4. Malam cam takde, elok mandi pagi itu, kembali ada.
Do use UPT,  negetive.
Ada tanya kakak senior, katanya maybe preggy. Test xnampak sebab baru sangat 2-3weeks, hormon tak cukup tinggi. Even p doc pun, mungkin doc akan cakap yg sama.
Day 5, it become merrier till day 15.
Pasrah.
Mungkin bukan kot.
Erm. Kakak senior cakap buatlah UPT lagi. Kadang pregnant pun ada jugak yang datang period.
I feel, maybe not. Takot kecewa.
Sebab semua rasa loya, kerap g toilet even breast yang sangat sakit itu pun sudah hilang jugak.
Dapatkan advice dari kakak juga, mungkin ke keguguran?Nak kena g klinik cuci ke?
Kakak cakap 2-3weeks, tak perlu, kecik sangat lagi.
Entahlah. Saya redha.
Mungkin kerana kami belum betul-betul bersedia untuk baby.
Tapi kami tak ada amek ubat or guna anything yang menyekat kehadiran baby itu.
Masa beli UPT tu, rasa excited jugak kalau betul-betul baby ada.
Bila test, dan 1 line jer, rasa nak sembam muka dekat dada hubs dan nangis.
Huhu. Tapi cuba kuat dengan buat-buat tak tahu jer.
Tak nak fikir.
Hubs pun sama... Kami sama-sama positifkan diri jer...
The end.

Ayuh! kita cuba lagi selepas ini.
Hahaha...

Mengimbas kenangan melalui gambar dari tahun 2010...







6 comments:

  1. @SYA - hehehe...insya-Allah.moga-moga ada rezeki itu.

    ReplyDelete
  2. insyaallah ada rezeki ada lah tu.... btol tu cuba lagi dengan lebih gigih okey hehehehe

    ReplyDelete
  3. @WE - auwww!tulah kena usaha gigih norr ni.skrg dok jalan area baju baby gedik3 jer rasa nak cepat dapat baby sendiri

    ReplyDelete
  4. its ok yunk. usaha tangga kejayaan!

    kita pun berusaha jgk tiap2 bulan tp dh 3 kali failed. hehe

    ReplyDelete
  5. @cikCT - hik3... jom berusaha...gud luck to u.

    ReplyDelete