Skip to main content

Mungkin bukan

Hai!
Remember dengan entri ada sesuatu tu?
Erm.
1-2 weeks itu, saya merasa pening, loya, kerap ke toilet, breast sangat sakit even dok dalam kete terterjun lopak kecik. Rasanya... Fuh! sakit amat.
Then, start dengan tompok-tompok darah mula kuar.
Mulanya fikir, oh! might im just period. 
(But my period should next 8-12days, maybe hormon tak stabil. Tapi my 1st period after married- b4 datang KL, stabil as always.)
But, hanya tompok-tompok darah sahaja till day 4. Malam cam takde, elok mandi pagi itu, kembali ada.
Do use UPT,  negetive.
Ada tanya kakak senior, katanya maybe preggy. Test xnampak sebab baru sangat 2-3weeks, hormon tak cukup tinggi. Even p doc pun, mungkin doc akan cakap yg sama.
Day 5, it become merrier till day 15.
Pasrah.
Mungkin bukan kot.
Erm. Kakak senior cakap buatlah UPT lagi. Kadang pregnant pun ada jugak yang datang period.
I feel, maybe not. Takot kecewa.
Sebab semua rasa loya, kerap g toilet even breast yang sangat sakit itu pun sudah hilang jugak.
Dapatkan advice dari kakak juga, mungkin ke keguguran?Nak kena g klinik cuci ke?
Kakak cakap 2-3weeks, tak perlu, kecik sangat lagi.
Entahlah. Saya redha.
Mungkin kerana kami belum betul-betul bersedia untuk baby.
Tapi kami tak ada amek ubat or guna anything yang menyekat kehadiran baby itu.
Masa beli UPT tu, rasa excited jugak kalau betul-betul baby ada.
Bila test, dan 1 line jer, rasa nak sembam muka dekat dada hubs dan nangis.
Huhu. Tapi cuba kuat dengan buat-buat tak tahu jer.
Tak nak fikir.
Hubs pun sama... Kami sama-sama positifkan diri jer...
The end.

Ayuh! kita cuba lagi selepas ini.
Hahaha...

Mengimbas kenangan melalui gambar dari tahun 2010...







Comments

  1. cube lagi! hehehehe. comeLL.. =)

    ReplyDelete
  2. @SYA - hehehe...insya-Allah.moga-moga ada rezeki itu.

    ReplyDelete
  3. insyaallah ada rezeki ada lah tu.... btol tu cuba lagi dengan lebih gigih okey hehehehe

    ReplyDelete
  4. @WE - auwww!tulah kena usaha gigih norr ni.skrg dok jalan area baju baby gedik3 jer rasa nak cepat dapat baby sendiri

    ReplyDelete
  5. its ok yunk. usaha tangga kejayaan!

    kita pun berusaha jgk tiap2 bulan tp dh 3 kali failed. hehe

    ReplyDelete
  6. @cikCT - hik3... jom berusaha...gud luck to u.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-