Progress Preparation Bertandang

Assalamualaikum...
Hari ini excited sikit.
Beading baju bertandang + veil dah siap, insya-Allah by monday sampai.
Nge.
Meh nak semak preparation dulu.

Tema : Biru Turqoise.
Baju Pengantin L&P : Done

Veil : Done( Veil by Adria Cottage)
Tanjak + Samping : Done (Detik Indah Bridal)
Kasut L&P : Done (sendiri)
Make-up : Done (Detik Indah Bridal)
Photog : Done (BIL)
Buah tangan untuk mertua :1. Kain pasang : Pending (Jalan TAR)
2. kain sarung : Pending (Jalan TAR)
3.Apam polka dot : Pending (mungkin buat sendiri?)
4.Pavlova : Pending (mungkin buat sendiri juga)
5. Laici x3 tin (sebab tak tahu nak beli apa lg dah)

Mini Pelamin : DIY 1. Kain bulu : Done 2. Tirai belakang : Done 3. Bunga Tisu : Pending (buat sendiri) 4. Lampu x2 : Done 5. Kerusi : Pending (otw to buy)

 Doorgift : Done 295pcs. No VIP doorgift.

Oh! Baby! I cant wait to do the DIY.
Hubs pun sibuk bagi idea itu ini... Good.
Tapi jangan plak on the day nak buat dia wat dunoo...
Memang kena gigitlah dia nanti! (opsi! puasalah!)

**Mampukah saya nak berkejar-kejar nanti... Huhu.
Semoga semua berjalan lancar.


Comments

  1. oh.di Kelantan adat dia camgitu.sebab kata orang tua2, tak manis la p umah orang tak bawak apa-apa.even mcm family hubs masa datang nikah pun diorang bawak bahulu bagai, disamping loket untuk batal wuduk dan album mas kahwin.hari resepsi 7dulang yang lain isinya plak dibawa. Maka, saya nak bertandang ke rumahnya pun perlulah bawa dulang sbg buah tangan buat mertua. (gitu! pjg lebar penerangan.hehe)

    ReplyDelete
  2. owhh cik jelita blum bertandang lg ek..slmat buat persiapan :)

    ReplyDelete
  3. @SFaezah - belum lagi.gedik2 nak rasa jadik pengantin dua kali ken.tu yg 2x persiapan kena wat.hhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1