Skip to main content

Review : Bridal

Assalamualaikum...
Review pasal bridal...
Nothing much nak share...

PELAMIN
I love my pelamin, puas hati dengan RM yang terbang...
Sebab penuh bunga...
Abah senyum lebar jer nampak pelamin itu...

 **ini jo gambar yg jumpa yg agak2 nampak full pelamin. Lepas nikah, kerusi tak sampai lagi.

Kerusi itu memang gah besar dabak... hahaha... sampai anak-anak sedaraku berangan nak tidur kat atas tu.
Berebut-rebut bebudak nak amek gambar dengan perantins sebab nak tumpang duduk kat kerusi tu. 
Dan memang pantang perantins hilang, kerusi tu penuh dengan bebudaks.
**kerusi sila refer gambar dibawah-bawah nanti.

BAJU

Baju-bajunya lawaaaa...
Suka sangat. Puas hati! My sayangs bff cakap lawaa, my hubs cakap lawa.
My sister cakap lawa-lawa-lawa jer. Hahaha... Sebab pergi pilih baju dengan kakak.

**Gambar dibawah copy dari butik post kat FB jer.





**gambar yang ni dah siap tergantung di dinding rumah abah.

MEKAP
Mekap, erm... okay la. Apa pun tetap suka mekap saya time nikah jer. Sempoi! Hua.
Actually okay la mekap dia.
Tebal sikit tak mo kasi nanti cair ken. 
Just me, love the naturals...
Tak kisah la dah bayar, ku serahkan jer la muka untuk diconteng...

PHOTOG
Tak puas hati adalah cuma, tang photog.
Bridal hantar yang new learner.
Nak soh pengantin pose pun tak pandai and so on.
Hu. Rasalah nyesal sebab tak ada back-up tapi tak sanggup jugak kalau ada back-up pun sebab kami berdua sangat-sangat penat dah on the day. Asyik membilang masa bila nak habis ni...
**Actually first ada back-up tapi last minutes tak ada coz beliau-beliau ada hal lain.
Huhu.
Insya-Allah nak buat outdoor lagi lepas ni dengan baju nikah dan  baju bertandang.
But ada gambar yang cun...itu pun sebab sifuu photog tu datang ajar pose tersebut dalam 1jam terakhir sesi bergambar itu.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-