Followers

Friday, 5 July 2013

Roti Nan Cheese, Ayam Tandoori dan kembali bercinta

Assalamualaikum.
Kenapa dengan tajuk entri begitu?
Actually, me n hubs dalam keadaan stress sikit minggu ini.
Bukan merajuks dah. Tak gaduh dah pun. Saling sayang jer. 
Stress sebab apa? Lain entri la. Tak mood!

So, last nite, we having nan cheese bersama ayam tandoori kat kedai mamak.
Kami anggap ianya terapi untuk kami tak memikirkan masalah itu.
Sambil makan, borak-borak.
Me la suka tanya banyak-banyak kat dia.
Bila tengok kuah dhal dia dah kering pun masih dok cicah jugak.

Me : Kenapa tak makan kari? (Walhal saya sendiri tak sentuh kari yang dihidangkan bersama nan cheese itu)
Him : Kalau ada dhal, memang tak makan kari.
Me : Owh. Ayang if makan roti canai dan mereka bagi kari, ayang rela makan dengan gula jer roti tu.
Him : Erk.
Me : Ahaa. Erm... B loves sayur. Then B makanlah salad tu, Ayang hari ni tak nak makan sayur. He.
Him : B baru first time makan tandoori. Tak tahu pun nak makan macam mana. (Tandoori itu dihidangkan bersama sehiris limau nipis+ salad + sehiris bawang + sehiris tomato)
Me : Makan jer cemana pun B.  Masa 1st En. Hanifah (ex-officemate), masa tu mamak kat situ hidang ayam seketul+limau nipis jer, mana ada salad bagai. Ayang pun tak tau la how exact cara makannya. Ini baru 2nd time. Ayang tengok masa tu En. Hanifah perah limau kat ayam tu. So ayang buat camtu la jugak.
Him : (angguk-angguk) 
Me : Hey!Kita macam baru-baru bercinta plak tanya pasal favourite E.T.C.
Him : Bercinta semula versi selepas kahwin.
Dan meneruskan sesi berkongsi favourite kami. 
Know what? I love the session. Share the things we loves, share our feeling.
Old time story that we never share, now its time for us sharing together.
Maybe after few months later, we should do this again.
Fun!
Ok! Married is fun! Hohoho...

# we do money collections together. Each of us, save RM1 per day for 1 year starting 1st July 2013. Target to buy thing when end of June 2014. Insya-Allah. His target to bought a CPU. For games T__T (which means he running back to home for games not for me). Erm... I still haunting things I want to buy... Any idea girls?

No comments:

Post a Comment